Den Haag,
18
juli
2019
|
14:43
Europe/Amsterdam

5000ste werkgever naar Aegon Cappital

Samenvatting

Aegon Cappital heeft deze maand een nieuwe mijlpaal bereikt: het 5000ste werkgevercontract werd opgenomen in de administratie.

Het aantal werknemers met een pensioen bij een premiepensioenstelling (PPI) is de afgelopen jaren fors gestegen. Waren dit er begin 2016 nog zo’n 345.000, begin 2019 stond de teller al op ruim 770.000. Binnen de PPI-markt is Aegon Cappital marktleider. Eerder bereikte de PPI van Aegon al de mijlpaal van 3 miljard euro aan belegd pensioenvermogen. De forse groei van de PPI’s zijn een teken dat Nederland zich beweegt richting een DC-stelsel.

Straks ook voor zzp'ers

Frits Bart, directeur Aegon Cappital: ‘5000 werkgevercontracten is natuurlijk fantastisch. Ik ben er trots op dat wij dit samen met adviseurs, werkgevers en hun medewerkers bereikt hebben. Veel werkgevers stappen met hun medewerkers over van een DB-regeling naar een DC-regeling. Dat heeft ermee te maken dat DB-regelingen door de lage rente bijna onbetaalbaar zijn geworden. Maar zeker zo belangrijk is dat DC-regelingen zich de afgelopen jaren tot een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor DB-regelingen hebben ontwikkeld. 

Met veel keuzemogelijkheden voor werknemers en voorspelbare kosten voor werkgevers. Daarnaast worden de steeds slimmere lifecycles van PPI’s meer en meer gewaardeerd als een beleggingsconcept voor optimale pensioenopbouw. Ik zie de toekomst van de PPI-markt daarom zeer rooskleurig in. Het feit dat er straks mogelijkheden komen voor zzp’ers om een pensioen te gaan opbouwen binnen een PPI gaat daar verder aan bijdragen.’

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.