Den Haag,
18
juli
2019
|
14:43
Europe/Amsterdam

5000ste werkgever naar Aegon Cappital

Samenvatting

Aegon Cappital heeft deze maand een nieuwe mijlpaal bereikt: het 5000ste werkgevercontract werd opgenomen in de administratie.

Het aantal werknemers met een pensioen bij een premiepensioenstelling (PPI) is de afgelopen jaren fors gestegen. Waren dit er begin 2016 nog zo’n 345.000, begin 2019 stond de teller al op ruim 770.000. Binnen de PPI-markt is Aegon Cappital marktleider. Eerder bereikte de PPI van Aegon al de mijlpaal van 3 miljard euro aan belegd pensioenvermogen. De forse groei van de PPI’s zijn een teken dat Nederland zich beweegt richting een DC-stelsel.

Straks ook voor zzp'ers

Frits Bart, directeur Aegon Cappital: ‘5000 werkgevercontracten is natuurlijk fantastisch. Ik ben er trots op dat wij dit samen met adviseurs, werkgevers en hun medewerkers bereikt hebben. Veel werkgevers stappen met hun medewerkers over van een DB-regeling naar een DC-regeling. Dat heeft ermee te maken dat DB-regelingen door de lage rente bijna onbetaalbaar zijn geworden. Maar zeker zo belangrijk is dat DC-regelingen zich de afgelopen jaren tot een volwaardig en aantrekkelijk alternatief voor DB-regelingen hebben ontwikkeld. 

Met veel keuzemogelijkheden voor werknemers en voorspelbare kosten voor werkgevers. Daarnaast worden de steeds slimmere lifecycles van PPI’s meer en meer gewaardeerd als een beleggingsconcept voor optimale pensioenopbouw. Ik zie de toekomst van de PPI-markt daarom zeer rooskleurig in. Het feit dat er straks mogelijkheden komen voor zzp’ers om een pensioen te gaan opbouwen binnen een PPI gaat daar verder aan bijdragen.’

Woordvoerders

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
2591 TV Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2501 CE Den Haag
www.aegon.nl

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release