Ik wil dat mensen van alle rangen en standen zich welkom, gezien, gehoord en gewaardeerd voelen bij Aegon.

Lard Friese, CEO van Aegon
Den Haag,
30
maart
2023
|
16:01
Europe/Amsterdam

Aandacht voor Transgender Zichtbaarheidsdag

Samenvatting

Onze collega’s verspreid over de hele wereld, delen hun inzichten over het belang van het vieren van Internationale Dag van de Zichtbaarheid van Transgenders (TDOV).

TDOV vindt plaats op vrijdag 31 maart en is een gelegenheid om de zichtbaarheid van trans- en non-binaire mensen in het bedrijfsleven en de samenleving te versterken. 

"Transgender Day of Visibility is een geweldige gelegenheid om de eerlijkheid en dapperheid van trans- en non-binaire mensen, die simpelweg open zijn naar iedereen over wie ze werkelijk zijn, zichtbaarder te maken", zegt Barry, projectmanager bij Aegon UK. “Als trotse vader van mijn transgender dochter begrijp ik volledig hoe moedig en sterk zij is geweest in haar persoonlijke reis, en ironisch genoeg was de Covid lockdown voor mij een fantastische gelegenheid om haar ware zelf beter te leren kennen. Mijn familie en vrienden hebben mijn dochter goed gesteund. De viering van TDOV is een geweldige kans om te delen, de steun te vergroten en de positieve voordelen voor deze geweldige groep mensen voort te zetten.”

Waarom TDOV?

TDOV is een herinnering dat het lopende debat in de samenleving niet over een abstract concept gaat. Het gaat over mensen, mogelijk een collega, klant of een contactpersoon bij een externe leverancier. Of dichter bij huis; een kind, neef, een vriend of een van de buren die dezelfde rechten en respect verdient als ieder ander.

Transgender een overkoepelende term voor mensen wier genderidentiteit en/of expressie afwijkt van het geslacht dat hun bij de geboorte is toegewezen. Transgender zijn impliceert geen specifieke seksuele geaardheid.

Non-binair beschrijft een persoon die zich niet uitsluitend als man of vrouw identificeert. Zij kunnen zich identificeren als zowel man als vrouw, hier tussenin, of buiten deze categorieën. Sommigen identificeren zich ook als transgender, maar niet alle non-binaire personen zien zich als zodanig.  
 Transgender flag - AdobeStock_407553460

Bron: Human Rights Council, verklarende woordenlijst

Het bedrijfsleven, met name de financiële sector, is van oorsprong vrij conservatief en legt de nadruk op conformiteit. Gelukkig is dit aan het veranderen. Onze organisatie, te beginnen met de Raad van Bestuur, zet zich in voor diversiteit en inclusie. In onze verklaring over inclusie en diversiteit zegt CEO Lard Friese: "Ik wil dat mensen van alle rangen en standen zich welkom, gezien, gehoord en gewaardeerd voelen bij Aegon." Ons bedrijf zet zich in voor een gastvrije omgeving. Zo voorziet de CAO voor collega's die in Nederland werken in transitieverlof. Maar 31 maart helpt ons te beseffen dat collega's ook te maken hebben met wat er in de wijde wereld gebeurt.

Dare, Transamerica: "In Florida staan we extra stil bij TDOV. We zijn het aan de trans-kinderen van nu verplicht om veiligheid en zorg te bieden aan ALLE kinderen, om de wereld beter te maken en achter te laten dan die voor ons was toen we jonger waren."

TDOV betekent ook veel voor Michael, Pensions Administrator, Aegon UK die een non-binaire persoon is, met een transgender partner. "Het zorgt ervoor dat gesprekken opener zijn en dat mensen vragen kunnen stellen en begrijpen wie we zijn."

Hoe je steun kan bieden

Een van de duidelijkste manieren om steun te betuigen is om mensen aan te duiden met hun correcte voornaamwoorden (hij, zij, hen). Het eenvoudigste is om mensen te vragen welke voornaamwoorden zij gebruiken. Collega's kunnen hun voorkeur ook aangeven in hun e-mailhandtekening of op hun LinkedIn-profiel. Het gebruik van de juiste voornaamwoorden kost niet veel moeite, maar betekent veel. 

Maja, Senior Marketing Manager, Aegon AM: ”Voor mij helpt normalisatie echt om me gezien en erkend te voelen. Ik heb mijn ware identiteit altijd verborgen gehouden, maar de laatste jaren gebruik ik het momentum dat ontstaat. Het zorgt ervoor dat ik me veiliger voel om mijn non-binaire identiteit te uiten."

Een actief, trots wereldwijd netwerk

Wereldwijd heeft Aegon verschillende Proud-groepen, die verschillende regio's bedienen en worden geleid door medewerkers en ondersteund door de directie. Wil je meer lezen, bezoek dan onze Proud-webpagina.

pronouns-image copy
Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.