Den Haag,
17
november
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Aegon belegt steeds duurzamer, maar scoort lager bij Eerlijke Verzekeringswijzer

Samenvatting

Vandaag publiceert de Eerlijke Verzekeringswijzer de vierde beleidsupdate. Daarin onderzoekt zij het duurzaamheidsbeleid van tien Nederlandse verzekeraars op negen thema’s op het gebied van bedrijfsvoering en beleggingen. 

Dit jaar zijn verzekeraars voor het eerst beoordeeld op het beleid van de houdstermaatschappij in plaats van naar het Nederlandse beleid. Aegon scoort daardoor minder goed dan in voorgaande jaren. Voor de klanten van Aegon is er in werkelijkheid niets veranderd: hun geld wordt zelfs nog duurzamer belegd. Zo is er in 2016 onder meer voor 137 miljoen euro in windmolenparken geïnvesteerd en zijn investeringen gedaan in een microfinancieringsfonds, in groene hypotheken en in sociale woningbouw.

Binnen Aegon bepalen de regionale organisaties hoe zij het geld van hun klanten willen beleggen. Alle beleggingen voldoen aan de zogenoemde ESG-criteria. Voor Nederlandse klanten is dat dus volgens het Nederlandse beleid, dat vorig jaar nog als ‘goed’ werd beoordeeld door de Eerlijke Bankwijzer. Marc van Weede, hoofd Strategie en Duurzaamheid: “We hechten veel waarde aan verantwoord beleggen en zijn we voortdurend bezig ons beleid en de uitvoering daarvan verder te ontwikkelen. Daarbij zijn de wensen van onze klanten richtinggevend. Ook signalen uit de samenleving zoals de rapportages van Eerlijke Verzekeringswijzer, zijn voor ons van groot belang, omdat we daar ons voordeel mee kunnen doen.”

Over Aegon

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws

Deel deze release