Den Haag,
17
november
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Aegon belegt steeds duurzamer, maar scoort lager bij Eerlijke Verzekeringswijzer

Samenvatting

Vandaag publiceert de Eerlijke Verzekeringswijzer de vierde beleidsupdate. Daarin onderzoekt zij het duurzaamheidsbeleid van tien Nederlandse verzekeraars op negen thema’s op het gebied van bedrijfsvoering en beleggingen. 

Dit jaar zijn verzekeraars voor het eerst beoordeeld op het beleid van de houdstermaatschappij in plaats van naar het Nederlandse beleid. Aegon scoort daardoor minder goed dan in voorgaande jaren. Voor de klanten van Aegon is er in werkelijkheid niets veranderd: hun geld wordt zelfs nog duurzamer belegd. Zo is er in 2016 onder meer voor 137 miljoen euro in windmolenparken geïnvesteerd en zijn investeringen gedaan in een microfinancieringsfonds, in groene hypotheken en in sociale woningbouw.

Binnen Aegon bepalen de regionale organisaties hoe zij het geld van hun klanten willen beleggen. Alle beleggingen voldoen aan de zogenoemde ESG-criteria. Voor Nederlandse klanten is dat dus volgens het Nederlandse beleid, dat vorig jaar nog als ‘goed’ werd beoordeeld door de Eerlijke Bankwijzer. Marc van Weede, hoofd Strategie en Duurzaamheid: “We hechten veel waarde aan verantwoord beleggen en zijn we voortdurend bezig ons beleid en de uitvoering daarvan verder te ontwikkelen. Daarbij zijn de wensen van onze klanten richtinggevend. Ook signalen uit de samenleving zoals de rapportages van Eerlijke Verzekeringswijzer, zijn voor ons van groot belang, omdat we daar ons voordeel mee kunnen doen.”

Over Aegon

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release