Den Haag,
23
januari
2020
|
13:37
Europe/Amsterdam

Aegon belegt steeds duurzamer, maar scoort matig bij Eerlijke Verzekeringswijzer

Samenvatting

Vandaag publiceert de Eerlijke Verzekeringswijzer haar zesde beleidsupdate. Daarin onderzoekt zij het duurzaamheidsbeleid van de negen grootste verzekeringsgroepen in Nederland. Aegon wordt geprezen om stappen die gezet zijn, bijvoorbeeld op het gebied van belastingen, maar scoort toch matig. Recente veranderingen in het verantwoord beleggingsbeleid van Aegon zijn echter nog niet verwerkt.

Aegon hecht veel waarde aan verantwoord beleggen. Al onze beleggingen voldoen aan relevante wet- en regelgeving, de beginselen van goed ondernemingsbestuur (zoals de UN Global Compact Principles en de UN Guiding Principles) en onze eigen strenge screeningcriteria.

Eerlijke Verzekeringswijzer (EVW) kiest ervoor om Aegon te beoordelen op zijn groepsbeleid. Binnen Aegon hebben juist de regionale organisaties het voortouw bij het bepalen hoe zij het geld van hun klanten willen beleggen. Voor Nederlandse klanten is dat dus volgens het Nederlandse beleid dat een stap verder gaat dan het groepsbeleid waarop de EVW ons heeft getoetst.

Daarnaast heeft Aegon Nederland per 1 januari 2020 zijn verantwoord beleggingsbeleid verder aangescherpt. Zo stoppen we bijvoorbeeld met beleggingen in mijnbouwbedrijven en in bedrijven met kolengestookte elektriciteitscentrales. Het volledige, vernieuwde verantwoord beleggingsbeleid van Aegon Nederland is hier te vinden: https://www.aegon.nl/over-ons/maatschappij/verantwoord-beleggen.

Verantwoord beleggen is voor Aegon een continu proces waarbij wij steeds zoeken naar manieren om ons beleid verder aan te scherpen. We zijn dan ook blij dat EVW erkent dat wij positieve stappen zetten.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.