Den Haag,
17
mei
2022
|
10:00
Europe/Amsterdam

Aegon benoemt Pauline Derkman tot directeur Workplace Solutions

Samenvatting

Pauline Derkman is benoemd tot managing director Workplace Solutions van Aegon Nederland. Zij treedt per 12 mei in dienst. Haar benoeming is een belangrijke stap in de strategie van Aegon Nederland om bedrijven geïntegreerde oplossingen te bieden op het gebied van pensioenen en sociale zekerheid.

Pauline Derkman (1972) was vanaf 2019 directeur Leven en Pensioen bij a.s.r., waar zij in 2012 startte als Chief Operational Officer Bancair voor de afdelingen Sparen, Beleggen en Hypotheken. Vanaf 2014 heeft Pauline diverse leidinggevende posities binnen het levenbedrijf vervuld, waarbij zij onder meer verantwoordelijk was voor de strategie van dit bedrijfsonderdeel en de integratie van Generali Leven, VVAA Leven en Loyalis. Voor haar overstap naar a.s.r. werkte Pauline bij ING, waar zij diverse staf- en management functies vervulde. Pauline is opgeleid als registeraccount.

Workplace Solutions richt zich voornamelijk op de zakelijke markt en is goed gepositioneerd om in te spelen op de aanstaande wijzigingen in het pensioenstelsel en klanten relevante, toekomstbestendige oplossingen te bieden. Door nauwere onderlinge samenwerking en focus op de veranderende behoefte van de klant wil het bedrijfsonderdeel blijven groeien en innoveren binnen de strategische koers van Aegon Nederland. Workplace Solutions bestaat uit de volgende bedrijfsonderdelen:

  • Aegon Cappital, de premiepensioeninstelling;
  • Robidus, dat advies en operationele diensten levert aan werkgevers en verzekeraars op het gebied van sociale zekerheid;
  • TKP, de pensioenuitvoeringorganisatie;
  • Aegon Schadeverzekering, dat schade- en inkomensverzekeringen aanbiedt;
  • Nedasco, de serviceprovider voor schade- en inkomensverzekeringen voor assurantieadviseurs;
  • Aegon Advies en Bemiddeling dat zich richt op advies en bemiddeling van Aegon-producten aan particulieren.

Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland: “Voor klanten gaat er veel veranderen door het nieuwe pensioenakkoord. Ik ben ervan overtuigd dat Pauline met haar enorme kennis en ervaring samen met haar team een belangrijke bijdrage zal leveren aan onze strategie en onze missie om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen.”

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.