Den Haag,
09
juli
2018
|
14:13
Europe/Amsterdam

Aegon biedt regeling voor Fund-Safe klanten

Premie herberekend voor bepaalde klanten met een Fund-Safe product

Samenvatting

In vervolg op eerdere regelingen voor (oud) klanten met een beleggingsverzekering gesloten in de jaren ’80-’90 heeft Aegon nu de Fund-Safe portefeuille doorgelicht en gaan we dit product verbeteren. Dat heeft voor een deel van de (oud)klanten gevolgen. Voor producten zoals Fundplan en soortgelijke polissen uit de Fund-Safe portefeuille gaan wij de overlijdensrisicopremie naar beneden bijstellen voor klanten met een polis waarbij het verzekerde kapitaal bij overlijden gelijk of hoger is dan het verzekerde kapitaal bij leven op de einddatum.

Klanten met een beëindigde polis kunnen zich aanmelden voor een herrekening van hun overlijdensrisicopremie. Voor klanten met een nog lopende of een recent beëindigde polis (beëindigd na 1 juli 2017) die voldoen aan de eisen voor deze regeling wordt de premie vanzelf opnieuw berekend; zij hoeven dus niets te doen. Deze klanten ontvangen vanaf het tweede kwartaal van 2019 bericht.

Deze producten vallen onder de Regeling Fund-Safe 2018:

 • Aegon FundPlan
 • Aegon FundPensioen
 • Aegon FundSparen
 • Aegon Safe Pensioen
 • Aegon Safe Rendement Plan
 • Aegon Safe Hypotheek
 • NVG-Combi-fonds
 • NVG-Spaar-fonds
 • NVG-Beleggingsplan/polis
 • Aegon Vrijetijdsplan
 • Aegon Valutaplan
 • Aegon 55+ Pensioen

Op www.aegon.nl/fund-safe staat een aanmeldmodule waar klanten met een beëindigde of verlopen polis zich kunnen melden. De bovenstaande producten kennen meerdere varianten. Bij de meeste varianten is een herrekening niet voordelig. Dit leidt dan niet tot een compensatie. Alleen Fund-Safe producten waar een herrekening tot een voordeel kan leiden, komen in aanmerking voor de regeling. In de aanmeldmodule ziet de klant welke varianten (te herkennen aan de verzekeringsvorm) wel en niet in aanmerking komen. De verzekeringsvorm staat vermeld op het polisblad.

Voordeel verschilt per klant

Of een klant voordeel heeft van deze extra regeling en, zo ja, hoeveel verschilt per persoon. Dat hangt met name af van de leeftijd van de verzekerde op het moment van afsluiten, de duur van de verzekering, en de hoogte van de inleg.

Meer informatie

Voor klanten met een van de bovengenoemde verzekeringen is meer informatie beschikbaar op www.aegon.nl/fund-safe. Klanten die in aanmerking komen en van wie de polis nog liep op 1 juli 2017 krijgen automatisch bericht over de uitwerking van deze regeling voor hun persoonlijke situatie. Klanten met een eerder beëindigd product kunnen zich aanmelden via een online aanmeldmodule of telefonisch of schriftelijk als zij dat willen.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release