Den Haag,
16
januari
2023
|
10:01
Europe/Amsterdam

Aegon doneert 115 duizend euro aan Geldfit voor mensen in energiearmoede

Samenvatting

Eerder onderzocht Aegon de invloed van energieprijzen op de levens van mensen in Nederland, waaronder brandgevaarlijke situaties.  Zo bleek meer dan de helft van de ondervraagden (58 procent) zich zorgen te maken over hun financiële situatie door de hoge energieprijzen. Een kwart van de Nederlanders kiest daarom voor brandgevaarlijke warmtebronnen. Om mensen bewust te maken van deze gevaren én mensen in energiearmoede ook in 2023 vooruit te helpen, startte Aegon een actie rondom de feestdagen. De verzekeraar maakt vandaag, Blue Monday, bekend 115.000 euro te doneren aan Geldfit, een landelijk platform dat mensen met financiële zorgen ondersteunt. 

Om mensen in energiearmoede te helpen, heeft Aegon voor de feestdagen de actie ‘een digitaal haardvuurtje’ gelanceerd en deed daarmee een oproep om een haardvuurtje met een muisklik aan te zetten. Per aangewakkerd haardvuurtje doneerde de verzekeraar één euro aan Geldfit. Uiteindelijk zijn er 24 duizend haardvuurtjes aangezet en heeft Aegon dit bedrag verder aangevuld tot 115.000 euro voor het goede doel. De actie heeft daarnaast nog eens 300 extra donaties opgeleverd ter waarde van 8.500 euro. CEO van Aegon Nederland, Allegra van Hövell-Patrizi, overhandigde de cheque aan Paul Bakker, adviseur bij Geldfit. Dit alles wordt bekend op Blue Monday, als hartverwarmend lichtpuntje.

Paul Bakker van Geldfit over de actie en het bedrag: “We zijn Aegon ontzettend dankbaar voor het opzetten van deze actie en hun besluit om de totale opbrengst van de actie aan te vullen tot dit enorme bedrag. Bij Geldfit helpen we mensen grip te houden of te krijgen op hun geld. Met deze mooie donatie van Aegon aan Geldfit kunnen we nog meer mensen helpen met bijvoorbeeld persoonlijke ondersteuning bij hun geldzaken. Ook zijn we heel blij met de extra donaties die zijn gedaan naar aanleiding van deze actie.” 

Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland: “Vanwege de inflatie en hoge energieprijzen hebben steeds meer mensen moeite met rondkomen. Daarom is het zeker nu extra belangrijk dat een organisatie als Geldfit zijn werk kan doen. Ik ben daarom erg blij en trots dat ik dit mooie bedrag aan deze fantastische samenwerkingspartner mag overhandigen. Zo kan Geldfit ook in het nieuwe jaar veel mensen vooruit helpen.”  

Geldfit-uitreiking

Persoonlijke ondersteuning via Geldfit
Geldfit geeft tips en informatie over geldzaken en passend advies voor mensen in financiële nood. Bij de adviezen en tips zit de optie om direct persoonlijke ondersteuning te krijgen, bijvoorbeeld die van een energiecoach. Zo ook voor Patrick (47), vader van een zoon van 21 jaar en in het dagelijks leven werkzaam als Social Worker. Geldfit bracht hem in contact met een coach en zo is het hem gelukt om zijn financiële situatie meer onder controle te krijgen. Hij vertelt hierover meer in deze video.

 

Foto: Paul Bakker, adviseur bij Geldfit, neemt de cheque van CEO van Aegon Nederland, Allegra van Hövell-Patrizi in ontvangst. 

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.