Den Haag,
01
november
2022
|
09:30
Europe/Amsterdam

Aegon en homeQgo willen nog meer huizen verduurzamen

Samenvatting

Klanten van Aegon kunnen vanaf nu aan de slag met de huisscan van homeQgo. Via een aantal eenvoudige stappen krijgen klanten én niet-klanten van Aegon een online duurzaamheidsadvies voor een specifieke woning. Ook kunnen ze voorlopige offertes aanvragen voor de verduurzamingsproducten waar ze interesse in hebben. Met deze lancering zet Aegon een belangrijke vervolgstap in haar ambities om de energietransitie te versnellen.

De huisscan haalt data op uit diverse openbare bronnen, zoals het Kadaster, luchtfoto's en de hoogtekaart van Nederland. De klant vult vervolgens zelf aan welke maatregelen al zijn genomen, het huidige energieverbruik en het aantal personen in het huishouden. Daaruit rolt een duurzaamheidsadvies, inclusief de investering, de besparing, de terugverdientijd en mogelijke subsidies. De volgende stap is om gelijk offertes aan te vragen. Is er financiering nodig? Dat regelt de klant dan samen met de adviseur.

Matthijs Hofstede, CEO van Aegon Hypotheken: “We zijn erg blij met deze samenwerking met homeQgo. De online huisscan helpt onze klanten met de eerste stap in het verduurzamen van hun woning. Veel mensen weten niet precies hoe en waar te beginnen. De scan houdt het zo simpel mogelijk. En met het installatienetwerk van homeQgo is de stap naar verduurzamen eenvoudig gezet.” 

Lucas Kop CEO van homeQgo: “De verduurzaming van woningen in Nederland is een klus die we de aankomende jaren alleen samen kunnen klaren. Wij zijn daarom ook heel trots op de samenwerking met Aegon. Met onze huisscan krijgt een klant in slechts 2 minuten een online advies op maat en ontvangt indien gewenst online offertes om meteen door te pakken. We bieden een scherp en breed aanbod van isolatie tot zonnepanelen. Zo bespaar je energiekosten, verbeter je het energielabel en verhoog je je wooncomfort."

Aegon biedt deze huisscan gratis aan.  Voor Aegon-klanten staat er in Mijn Aegon een rekenhulp voor de financiering.

HomeQgo
Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.