Den Haag,
26
januari
2017
|
09:31
Europe/Amsterdam

Aegon gaat intensiever samenwerken met Duitse fintech auxmoney

Samenvatting

Aegon gaat zijn samenwerking met het peer-to-peer platform auxmoney uitbreiden. Auxmoney is het leidende kredietplatform in Duitsland. Het loopt voorop in de technologie voor kredietbeoordeling. Klanten lenen er elkaar geld.

Aegon neemt deel in een financieringsronde van auxmoney met een belegging van 15 miljoen euro. Bovendien levert Aegon de komende drie jaar financiering voor de leningen die auxmoney verstrekt. Hiermee onderstreept Aegon zijn inzet om via digitale vernieuwing financiering tot stand te brengen voor klanten die buiten het bereik liggen van de traditionele financiële sector.

De risico-analyse van auxmoney is gebaseerd op honderden digitale data die klanten hebben verstrekt. In deze data zitten ook gedragskarakteristieken en webgegevens. Met deze complexe analyse kan het bedrijf leningen verstrekken aan miljoenen mensen die normaal gesproken worden uitgesloten in simpeler, meer traditionele processen voor kredietbeoordeling.

Financiële innovatie

Eric Rutten van Aegon Nederland, die plaats neemt in de Board van auxmoney: ”Auxmoney biedt een financiële innovatie waar de samenleving wat aan heeft. Aegon wil die innovatie graag stimuleren en ervan leren. Met de extreem lage rente van dit moment raken crowdlending marktplaatsen voor kredietverstrekking steeds meer in trek. Door de samenwerking met Aegon en doordat duizenden particulieren elke maand via het platform geld uitlenen, ontwikkelt auxmoney zich in hoog tempo tot de meest complete marktplaats voor consumentenkrediet.”

Auxmoney zorgt voor snelle, duidelijke en concurrerende leningen aan zowel consumenten met de hoogste kredietwaardigheid als aan studenten, zzp’ers en werknemers in hun proeftijd.

Grootste marktplaats

Auxmoney is met een marktaandeel van meer dan 60% verreweg de grootste marktplaats voor krediet in Duitsland. Meer dan 50.000 particulieren hebben 60.000 kredieten gefinancierd voor een totaalbedrag van bijna 400 miljoen euro. Via www.auxmoney.com investeren particuliere spaarders en institutionele beleggers direct in consumenten met een goedgekeurde lening met verschillende scores voor kredietwaardigheid. Auxmoney kan hierdoor meer leningen met gunstige voorwaarden verstrekken aan een bredere groep consumenten en tegelijkertijd beleggers een aantrekkelijk, risicogewogen rendement bieden.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release