Den Haag,
05
januari
2016
|
13:28
Europe/Amsterdam

Aegon investeert €45 miljoen in Duits windmolenpark

Aegon ondertekende onlangs de ‘Paris Pledge for Action’ om de opwarming van de aarde sneller tegen te gaan en deze ruim onder de 2 graden Celsius opwarming te houden. De investering helpt in de transitie naar een economie met fors minder CO2. 

"Dit is een 'impact investment' die past in onze duurzaamheidsstrategie, maar die ook een aantrekkelijke risico/winst ratio heeft op relatief korte termijn”, zegt Harald Walkate, hoofd Responsible Investment bij Aegon Asset Management.

Het 'Meerwind' project is een 288MW windmolenpark in het Duitse deel van de Noordzee ten zuidwesten van de Deens-Duitse grens. Het bestaat uit 80 Siemens windturbines en is operationeel sinds januari 2015.Voor dit project werkt Aegon Asset Management samen met de Franse joint venture partner La Banque Postale Asset Management (LBPAM). LBPAM heeft €25 miljoen geïnvesteerd in ‘Meerwind’. De investering is beoordeeld door Moody's, Standard & Poors and Fitch met een rating van respectievelijk Baa3, BBB- and BBB.

Samenvatting

Aegon Asset Management (AAM) heeft €45 miljoen geïnvesteerd in een windmolenpark op zee. De investering past in het doel van Aegon te werken aan een toekomst van energie met een lage CO2-uitstoot.

Deel deze release

Boilerplate

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws