Den Haag,
05
januari
2016
|
13:28
Europe/Amsterdam

Aegon investeert €45 miljoen in Duits windmolenpark

Aegon ondertekende onlangs de ‘Paris Pledge for Action’ om de opwarming van de aarde sneller tegen te gaan en deze ruim onder de 2 graden Celsius opwarming te houden. De investering helpt in de transitie naar een economie met fors minder CO2. 

"Dit is een 'impact investment' die past in onze duurzaamheidsstrategie, maar die ook een aantrekkelijke risico/winst ratio heeft op relatief korte termijn”, zegt Harald Walkate, hoofd Responsible Investment bij Aegon Asset Management.

Het 'Meerwind' project is een 288MW windmolenpark in het Duitse deel van de Noordzee ten zuidwesten van de Deens-Duitse grens. Het bestaat uit 80 Siemens windturbines en is operationeel sinds januari 2015.Voor dit project werkt Aegon Asset Management samen met de Franse joint venture partner La Banque Postale Asset Management (LBPAM). LBPAM heeft €25 miljoen geïnvesteerd in ‘Meerwind’. De investering is beoordeeld door Moody's, Standard & Poors and Fitch met een rating van respectievelijk Baa3, BBB- and BBB.

Samenvatting

Aegon Asset Management (AAM) heeft €45 miljoen geïnvesteerd in een windmolenpark op zee. De investering past in het doel van Aegon te werken aan een toekomst van energie met een lage CO2-uitstoot.

Deel deze release

Boilerplate

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws