Den Haag,
12
oktober
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Aegon investeert 92 miljoen euro in Noors windmolenpark

Samenvatting

Aegon investeert 92 miljoen euro in een windmolenpark ‘Tellenes’ in Noorwegen. Met deze ‘impact investment’ worden 50 windmolens geplaatst in het zuiden van Noorwegen. Jaarlijks wekken zij 50 miljoen kilowatt stroom op. Deze duurzame energie wordt gebruikt voor de datacenters van Google. 

De investering is onderdeel van een nieuw fonds, GRIF, met een brede portefeuille aan impact investeringen door Aegon Nederland en Aegon Asset Management in onder meer sociale woningbouw, ziekenhuizen, sportverenigingen, ontwikkelingsbanken en duurzame energiebronnen. Naast het windmolenpark heeft het GRIF fonds recentelijk ook 15 miljoen euro in topsportcentrum Papendal geïnvesteerd. Pensioenfondsen kunnen direct beleggen in het GRIF fonds, klanten kunnen alleen indirect in het fonds beleggen.

Het fonds streeft er naar om ten minste 50% aan impact investments te realiseren. Hendrik Tuch, hoofd staatsobligaties: ‘Deze investeringen slaan een brug tussen verantwoord ondernemen en interessante investeringen voor onze klanten. Wij zien een sterk toegenomen interesse van pensioenfondsen voor duurzame beleggingen en het ‘vergroenen’ van hun portefeuille, maar dan zonder dat dit ten koste gaat van het rendement.’.

Aegon verbreedt met de investering haar portfolio aan ‘impact investments’, investeringen die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Aegon investeert naast dit fonds ook in sociale woningbouw, zonne-energie, microfinanciering en green bonds.

Kijk voor meer informatie op: http://www.aegonassetmanagement.com/Nederland/Strategieen/Alternatieve-vastrentende-waarden/Government-Related-Investment-Fund/

.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKP, Knab, Nedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release