Den Haag,
12
oktober
2016
|
08:00
Europe/Amsterdam

Aegon investeert 92 miljoen in Noors windmolenpark

Samenvatting

Aegon investeert 92 miljoen euro in een windmolenpark ‘Tellenes’ in Noorwegen. Met deze ‘impact investment’ worden 50 windmolens geplaatst in het zuiden van Noorwegen. Jaarlijks wekken zij 50 miljoen kilowatt stroom op. Deze duurzame energie wordt gebruikt voor de datacenters van Google. 

De investering is onderdeel van een nieuw fonds, GRIF, met een brede portefeuille aan impact investeringen door Aegon Nederland en Aegon Asset Management in onder meer sociale woningbouw, ziekenhuizen, sportverenigingen, ontwikkelingsbanken en duurzame energiebronnen. Naast het windmolenpark heeft het GRIF fonds recentelijk ook 15 miljoen euro in topsportcentrum Papendal geïnvesteerd. Pensioenfondsen kunnen direct beleggen in het GRIF fonds, klanten kunnen alleen indirect in het fonds beleggen.

Het fonds streeft er naar om ten minste 50% aan impact investments te realiseren. Hendrik Tuch, hoofd staatsobligaties: ‘Deze investeringen slaan een brug tussen verantwoord ondernemen en interessante investeringen voor onze klanten. Wij zien een sterk toegenomen interesse van pensioenfondsen voor duurzame beleggingen en het ‘vergroenen’ van hun portefeuille, maar dan zonder dat dit ten koste gaat van het rendement.’.

Aegon verbreedt met de investering haar portfolio aan ‘impact investments’, investeringen die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Aegon investeert naast dit fonds ook in sociale woningbouw, zonne-energie, microfinanciering en green bonds.

Kijk voor meer informatie op: http://www.aegonassetmanagement.com/Nederland/Strategieen/Alternatieve-vastrentende-waarden/Government-Related-Investment-Fund/

.

Over Aegon

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release