Den Haag,
15
november
2016
|
08:57
Europe/Amsterdam

Aegon investeert in Duitse pensioen start-up

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
 Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2591 TV Den Haag
Tеl: +31 70 344 32 10
Email: 

Samenvatting

Aegon heeft geïnvesteerd in de Duitse pensioen start-up fairr.de. Het Nederlandse pensioenbedrijf van Aegon wil leren van hun digitale strategie in de traditionele Duitse pensioenmarkt.

Fairr.de is een snel groeiende digitale pensioenaanbieder op de Duitse markt. Ze bieden, wat in Nederland wordt genoemd, derde pijler pensioenproducten voor werknemers, mensen met een zelfstandig beroep (artsen, advocaten, architecten) en zzp’ers.

 

Daarnaast biedt fairr.de een corporate pensioenproduct voor werkgevers. Dat doen zij op een disruptieve manier in de traditionele Duitse markt die gekenmerkt wordt door hoge kosten en provisies. Aegon hoopt te leren van die digitale strategie en tegelijk vanuit Nederland kennis en ervaring in te brengen op het gebied van corporate pensioenproducten en dan vooral de PPI’s.

 

Lagere kosten, betere producten

Fairr.de heeft een direct en digitaal business model waardoor zij tegen substantieel lagere kosten betere producten en diensten kunnen leveren. Naast de drie oprichters zijn er nog dertien medewerkers actief in het bedrijf, dat z’n kantoor in Berlijn heeft. Zij hebben al diverse awards en nominaties op hun naam voor beste pensioenproduct en meest veelbelovende financiële startup bedrijf. De investering vanuit Aegon werd gedaan via het Transamerica Ventures Fund.

Over Aegon

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release