Den Haag,
15
november
2016
|
08:57
Europe/Amsterdam

Aegon investeert in Duitse pensioen start-up

Samenvatting

Aegon heeft geïnvesteerd in de Duitse pensioen start-up fairr.de. Het Nederlandse pensioenbedrijf van Aegon wil leren van hun digitale strategie in de traditionele Duitse pensioenmarkt.

Fairr.de is een snel groeiende digitale pensioenaanbieder op de Duitse markt. Ze bieden, wat in Nederland wordt genoemd, derde pijler pensioenproducten voor werknemers, mensen met een zelfstandig beroep (artsen, advocaten, architecten) en zzp’ers.

 

Daarnaast biedt fairr.de een corporate pensioenproduct voor werkgevers. Dat doen zij op een disruptieve manier in de traditionele Duitse markt die gekenmerkt wordt door hoge kosten en provisies. Aegon hoopt te leren van die digitale strategie en tegelijk vanuit Nederland kennis en ervaring in te brengen op het gebied van corporate pensioenproducten en dan vooral de PPI’s.

 

Lagere kosten, betere producten

Fairr.de heeft een direct en digitaal business model waardoor zij tegen substantieel lagere kosten betere producten en diensten kunnen leveren. Naast de drie oprichters zijn er nog dertien medewerkers actief in het bedrijf, dat z’n kantoor in Berlijn heeft. Zij hebben al diverse awards en nominaties op hun naam voor beste pensioenproduct en meest veelbelovende financiële startup bedrijf. De investering vanuit Aegon werd gedaan via het Transamerica Ventures Fund.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release