Den Haag,
15
november
2016
|
08:57
Europe/Amsterdam

Aegon investeert in Duitse pensioen start-up

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
 Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2591 TV Den Haag
Tеl: +31 70 344 32 10
Email: 

Samenvatting

Aegon heeft geïnvesteerd in de Duitse pensioen start-up fairr.de. Het Nederlandse pensioenbedrijf van Aegon wil leren van hun digitale strategie in de traditionele Duitse pensioenmarkt.

Fairr.de is een snel groeiende digitale pensioenaanbieder op de Duitse markt. Ze bieden, wat in Nederland wordt genoemd, derde pijler pensioenproducten voor werknemers, mensen met een zelfstandig beroep (artsen, advocaten, architecten) en zzp’ers.

 

Daarnaast biedt fairr.de een corporate pensioenproduct voor werkgevers. Dat doen zij op een disruptieve manier in de traditionele Duitse markt die gekenmerkt wordt door hoge kosten en provisies. Aegon hoopt te leren van die digitale strategie en tegelijk vanuit Nederland kennis en ervaring in te brengen op het gebied van corporate pensioenproducten en dan vooral de PPI’s.

 

Lagere kosten, betere producten

Fairr.de heeft een direct en digitaal business model waardoor zij tegen substantieel lagere kosten betere producten en diensten kunnen leveren. Naast de drie oprichters zijn er nog dertien medewerkers actief in het bedrijf, dat z’n kantoor in Berlijn heeft. Zij hebben al diverse awards en nominaties op hun naam voor beste pensioenproduct en meest veelbelovende financiële startup bedrijf. De investering vanuit Aegon werd gedaan via het Transamerica Ventures Fund.

Over Aegon

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws

Deel deze release