Den Haag,
12
april
2016
|
09:02
Europe/Amsterdam

Aegon investeert in mobiele technologie specialist MOBGEN voor klantencontact

MOBGEN en Aegon gaan samenwerken aan ‘mobile first’ in financiële dienstverlening

Samenvatting

Aegon heeft een minderheidsbelang genomen in mobiele innovatie specialist MOBGEN, een snel groeiend bedrijf dat mobiele systemen en applicaties voor digitaal klantcontact ontwikkelt voor multinationals in de retail- en reissector en de financiële sector.

MOBGEN (www.mobgen.com) is een Nederlands bedrijf, opgericht in 2010 met vestigingen in Amsterdam, London, A Coruña en Malaga. Met een team van meer dan 150 experts ontwikkelt en onderhoudt MOBGEN mobiele ‘engagement’ platformen die de band tussen merken en consumenten versterken. De omzet van MOBGEN groeide de afgelopen drie jaar met 300%. Zij verzorgen onder andere mobiel betalen en de integratie van loyalty accounts in mobiele applicaties. Daarnaast levert MOBGEN oplossingen voor Augmented Reality en IoT. De afgelopen jaren heeft MOBGEN veel erkenning voor haar werk gekregen, onder andere als winnaar van de ‘Red Dot Award’, ook wel een ‘Oscar’ voor interactiedesign genoemd, voor het gebruiksvriendelijke ontwerp van innovatieve apps.

Rol in FinTech

"MOBGEN past in onze ambitie om digitale versnelling te bewerkstelligen, met Fintech projecten waar wij in geloven", aldus Robbert Bakker, directeur Digitalisering bij Aegon. “Dit strategische partnership met MOBGEN stelt Aegon in staat om gebruik te maken van de ruime ervaring en kennis die MOBGEN bezit, tegelijkertijd heeft MOBGEN toegang tot de expertise binnen Aegon. We zijn ervan overtuigd dat we samen nieuwe digitale producten kunnen ontwikkelen waarmee we klanten helpen hun financiën beter, makkelijker en efficiënter te regelen."

Ron Vrijmoet, oprichter en ceo van MOBGEN is enthousiast over het partnership met Aegon; "Het is een erkenning van MOBGEN’s unieke kennis en ervaring op het gebied van design, mobiele technologie en data- en systeemveiligheid. Aegon wordt een belangrijke klant van MOBGEN, en daarmee kunnen we onze toekomstige rol in FinTech aanzienlijk vergroten, ook richting andere grote bedrijven die unieke mobiele technologie oplossingen willen, om daarmee de dienstverlening aan klanten te verbeteren."

Investeringsfonds

Aegon investeert al langere tijd in startende fintech bedrijven, waaronder eyeOpen, Newest Industry, onna-onna, Figlo en Kroodle. Voor deze investeringen heeft Aegon Groep sinds 2014 een investeringsfonds, gevestigd in New York en Den Haag. Het fonds investeert in veel belovende fintech bedrijven die al succesvol een eigen concept hebben neergezet.

 

Deel deze release

Laatste nieuws