Ons doel is om passend werk te vinden voor collega’s die zijn uitgevallen. Dat kan binnen Defensie zijn, maar ook daarbuiten. Het draait erom dat we onze mensen zo goed mogelijk begeleiden in een periode waarin het minder met ze gaat. Dat doen we omdat dát is wat een goede werkgever doet. 
Barbara Visser, staatssecretaris van Defensie
Den Haag,
11
juli
2019
|
09:55
Europe/Amsterdam

Aegon investeert in re-integratie van ex-militairen

Samenvatting

Op woensdag 10 juli ondertekende staatssecretaris Barbara Visser (Defensie) een zogeheten Social Impact Bond ‘Joining Forces’. Deze ondertekening is de start van een innovatief programma voor het duurzaam laten re-integreren van dienstongeschikte militairen. Aegon investeert in het fonds dat de re-integratie financiert. De begeleiding van de militairen is onder meer in handen van Aegon-dochter Robidus.

Een social impact bond (SIB) is een financieringsconstructie waarbij private investeerders geld steken in de aanpak van een maatschappelijk vraagstuk. Mede om die reden is Aegon ingestapt: “Jaarlijks worden ongeveer 350 militairen dienstongeschikt door de uitvoering van hun werkzaamheden. Van hen is de helft veteraan. Als inkomensverzekeraar hebben wij ervaring met ziekteverzuim en het is voor ons logisch om daarom deze maatschappelijke investering te doen”, zegt Boaz Magid, chief investment officer van Aegon Nederland. De re-integrerende militair heeft doorgaans enige tijd buiten de burgermaatschappij gestaan, waardoor het een hele opgaaf is daarin weer een weg te vinden, zowel qua werk als ook op sociaal gebied.

1500 militairen

De SIB gaat hier een belangrijke bijdrage aan leveren door de militairen te koppelen aan werkgevers binnen de publieke en private sector. De werkgevers zorgen, op basis van een maandelijkse vergoeding, voor begeleiding op de werkplek en hebben de intentie om de re-integrant na afloop van het traject in dienst te nemen. Het programma is bedoeld voor meer dan 1500 militairen in de komende vier jaar.

Het ministerie en de militairen worden geholpen door vijf partners, waaronder Aegon-dochter Robidus. Robidus voert de administratie van de SIB en begeleidt de uitvoering van de wettelijke arbeidsongeschiktheidsregelingen. Specialisten van Robidus zorgen voor een correcte uitvoering en het voldoen aan de juridische kaders. De investeerders zijn naast Aegon het European Investment Fund, De Fundatie van den Santheuvel, Sobbe en FondsDBL; zij bundelen hun financiële krachten om deze publiek-private samenwerking te ondersteunen.

Zie ook het nieuwsbericht van het ministerie van Defensie.

Woordvoerders

photo:Alexander Kuipers
Alexander Kuipers
Senior woordvoerder
+31 6 11 33 36 19
Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
2591 TV Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2501 CE Den Haag
www.aegon.nl

Over Aegon

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release