Den Haag,
02
november
2016
|
11:51
Europe/Amsterdam

Aegon meest transparante financiële dienstverlener op het gebied van belastingen

Samenvatting

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling beoordeelt Aegon in de Transparency Benchmark 2016 als meest transparante financiële dienstverlener op het gebied van belastingen. Aegon staat in de top 5 van meest transparante bedrijven in Nederland.

De Transparency Benchmark wordt jaarlijks uitgebracht. 68 grote Nederlandse bedrijven zijn onderzocht en beoordeeld op transparantie rondom belastingzaken. VBDO beoordeelt bedrijven onder andere op de strategie omtrent belastingen, de daadwerkelijk betaalde belastingen en of het belastingen beleid een onderdeel is van het MVO beleid. Dit jaar scoorde 2/3 van de bedrijven voldoende. Aegon behoorde dit jaar tot de groep met snelste stijgers in de lijst en staat in de top vijf.

Martin Vink, hoofd belastingen bij Aegon, schrijft de verhoging op de lijst toe aan de externe publicatie van Aegon’s belastingenbeleid in 2016. ‘We hebben informatie over ons belastingenbeleid natuurlijk altijd in het jaarverslag vermeld, maar een externe publicatie van nieuw beleid is een bevestiging dat we verantwoordelijkheid willen nemen en een positieve impact willen creëren voor onze stakeholders. In de toekomst informeren we daarom onze stakeholders direct over alle belastingen’.  
 
Over Aegon

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release