Den Haag,
02
november
2016
|
11:51
Europe/Amsterdam

Aegon meest transparante financiële dienstverlener op het gebied van belastingen

Samenvatting

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling beoordeelt Aegon in de Transparency Benchmark 2016 als meest transparante financiële dienstverlener op het gebied van belastingen. Aegon staat in de top 5 van meest transparante bedrijven in Nederland.

De Transparency Benchmark wordt jaarlijks uitgebracht. 68 grote Nederlandse bedrijven zijn onderzocht en beoordeeld op transparantie rondom belastingzaken. VBDO beoordeelt bedrijven onder andere op de strategie omtrent belastingen, de daadwerkelijk betaalde belastingen en of het belastingen beleid een onderdeel is van het MVO beleid. Dit jaar scoorde 2/3 van de bedrijven voldoende. Aegon behoorde dit jaar tot de groep met snelste stijgers in de lijst en staat in de top vijf.

Martin Vink, hoofd belastingen bij Aegon, schrijft de verhoging op de lijst toe aan de externe publicatie van Aegon’s belastingenbeleid in 2016. ‘We hebben informatie over ons belastingenbeleid natuurlijk altijd in het jaarverslag vermeld, maar een externe publicatie van nieuw beleid is een bevestiging dat we verantwoordelijkheid willen nemen en een positieve impact willen creëren voor onze stakeholders. In de toekomst informeren we daarom onze stakeholders direct over alle belastingen’.  
 
Over Aegon

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws

Deel deze release