Den Haag,
28
juli
2021
|
12:52
Europe/Amsterdam

Aegon Nederland benoemt Matthijs Hofstede en Frank van Wessel

Samenvatting

Matthijs Hofstede is per 1 augustus benoemd tot CEO van Aegon Hypotheken BV. Frank van Wessel is per 1 augustus de managing director van Aegon Schadeverzekering NV. Beide benoemingen zijn onderdeel van de nieuwe structuur en strategie van Aegon Nederland waarbij de bedrijfsonderdelen hun eigen strategieën en operationele plannen ontwikkelen en uitvoeren.

Matthijs Hofstede (1973) studeerde rechten in Groningen en vervulde daarna functies bij onder meer ABN AMRO en PA Consulting in business development en strategieontwikkeling. Sinds 2010 werkt Matthijs bij Aegon, eerst als zelfstandig consultant en daarna als vaste kracht in het schadebedrijf. Vanaf 2013 als directeur Schade Zakelijk, Volmacht en Beurs. Vervolgens als directeur Schade Particulier. Sinds 1 januari 2020 is hij value stream owner van Hypotheken. Vanaf 1 augustus 2021 is hij CEO van Aegon Hypotheken BV. Matthijs wordt hiermee tevens lid van het management team van Aegon Nederland.

Frank van Wessel (1983) deed zijn master Economics aan Tilburg University. Tijdens zijn studie werkte hij bij een assurantietussenpersoon en had hij enkele jaren een webdesignbedrijf. Carrière maakte hij vanaf 2009 bij Delta Lloyd Groep bij onder meer BeFrank, OHRA en Delta Lloyd op domeinen als business development, data management, IT en digitalisering. Hij werkt sinds begin 2018 bij Aegon, waar hij achtereenvolgens verantwoordelijk was voor Customer & Digital Services en Schade Particulier. Per 1 augustus 2021 wordt hij managing director van Aegon Schadeverzekering NV.

Oog voor onze klanten

Allegra van Hövell-Patrizi, CEO van Aegon Nederland: “Wij transformeren naar een organisatie met bedrijfsonderdelen die meer eigen verantwoordelijkheid gaan dragen. Om die te leiden hebben we stevige persoonlijkheden nodig, mensen met oog voor onze klanten, onze medewerkers en onze dienstverlening. In Matthijs en Frank hebben we de directeuren gevonden die daaraan voldoen. Ik wens ze veel succes.”

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.