Den Haag,
04
juli
2023
|
08:00
Europe/Amsterdam

Aegon Nederland en a.s.r. gaan samen verder

Als gevolg van de samenvoeging van Aegon Nederland en a.s.r., worden de  nieuws- en persberichten op deze website niet meer vernieuwd. Toekomstige berichten worden geplaatst in de Newsroom van a.s.r. Nederland. 

ASR Nederland N.V. (a.s.r.) voldoet aan alle voorwaarden die zijn gesteld aan de transactie voor de samenvoeging van activiteiten van a.s.r. en Aegon Nederland. De Autoriteit Consument & Markt heeft de samenvoeging goedgekeurd en De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank hebben een verklaring van geen bezwaar afgegeven. De ondernemingsraden van a.s.r. en Aegon N.V. (Aegon) hadden al eerder een positief advies uitgebracht. Nu de transactie is afgerond start a.s.r. met de samenvoeging van activiteiten. 

a.s.r. en Aegon kondigden vorig jaar oktober de samenvoeging van activiteiten van a.s.r. en Aegon Nederland aan. De transactie omvat alle verzekeringsactiviteiten van Aegon Nederland, met inbegrip van alle activiteiten op het gebied van verzekeringen, pensioenen, hypotheken, de distributie- en dienstenbedrijven en de bankactiviteiten. De samenvoeging van activiteiten wordt gefaseerd uitgevoerd en is naar verwachting uiterlijk in 2026 afgerond. 

De officiële en volledige berichtgeving van 4 juli 2023 kun je lezen op de website van a.s.r. en Aegon N.V.