Den Haag,
19
maart
2020
|
08:03
Europe/Amsterdam

Aegon Nederland goed gekapitaliseerd

Samenvatting

Vandaag maakt Aegon NV bekend dat zij goed gekapitaliseerd is. De Solvency II-ratio komt naar verwachting uit op 190% aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 ondanks de impact van het coronavirus en de recente volatiliteit op de financiële markten.

Ook voor Aegon Nederland wordt verwacht dat de kapitaalratio zich aan het eind van het eerste kwartaal van 2020 ruim boven de minimale vereisten bevindt, namelijk op 190%. Dat zei Matt Rider, de CFO van Aegon NV op de jaarlijkse Morgan Stanley Financial Services Conference.

Zie voor het originele persbericht van Aegon NV hier.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.