Het belang van onze missie om mensen te helpen bewust keuzes te maken voor hun toekomst is belangrijker dan ooit. In ons Responsible Business Report kunt u teruglezen dat we ons daar in 2020 onvermoeibaar voor hebben ingezet.
Willem Horstmann, Aegon Nederland
Den Haag,
03
juni
2021
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aegon Nederland publiceert Responsible Business Report 2020

Samenvatting

De beslissingen die Aegon neemt, kunnen verstrekkende en langdurige gevolgen hebben. Daarom publiceert Aegon Nederland voor de tweede keer een Responsible Business Rapport, over het coronajaar 2020. Centraal staat de manier waarop Aegon Nederland dagelijks de levens van klanten, de samenleving en de wereld probeert te verbeteren en de ambitie daarin.

Willem Horstmann, Chief Risk Officer van Aegon Nederland: “In dit rapport reflecteren we niet alleen op hoe we reageerden op de veranderende behoeften van onze klanten en hoe we in de pandemie veerkrachtig bleven als bedrijf, maar vertellen we ook ons ​​verantwoorde bedrijfsverhaal voor 2020. We delen inzichten over hoe we verantwoord ondernemen verankeren in alles wat we doen. Van het verkleinen van onze CO2 voetafdruk tot het zijn van een actieve aandeelhouder en het samenwerken met andere bedrijven om hun gedrag te veranderen. Ook leggen we uit waar we vooruitgang hebben geboekt en waar nog werk aan de winkel is.

Twee voorbeelden uit het rapport dat hier te lezen is:

Samenwerking met het Nibud

Toen de omvang van de pandemie duidelijk werd, vroeg Aegon Nederland zich af wat ze kon doen om mensen te helpen. Daarom werd in april 2020 het Nibud benaderd voor de training Helpen met Geldzaken, zodat Aegon-medewerkers hun familie en vrienden in financiële moeilijkheden beter konden helpen. Het programma was een succes. Maar liefst 520 medewerkers namen deel aan de training. Daarop benaderden Nibud en Aegon andere financiële dienstverleners. Ook dat was weer een succes: uiteindelijk namen meer dan 4.500 mensen deel aan het trainingsprogramma van Nibud.

Een belofte voor biodiversiteit

Om het belang van biodiversiteit te onderstrepen, sloot Aegon Nederland zich in september 2020 aan bij de Finance for Biodiversity Pledge. De ondertekenaars van de belofte, aanvankelijk 26 financiële instellingen van over de hele wereld, riepen wereldleiders op om biodiversiteit te beschermen en te herstellen. Aegon Nederland zet zich zelf ook in voor biodiversiteit via haar financierings- en investeringsactiviteiten. Het aantal ondertekenaars van de Pledge is sinds 2020 gegroeid naar 37 financiële instellingen die goed zijn voor meer dan 4,8 biljoen euro aan activa.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale financiële dienstverlener die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.