Als betrokken financieel dienstverlener kunnen wij verschil maken. Voor klanten, maar ook voor de maatschappij en het milieu. Een verantwoordelijkheid die wij zeer serieus nemen en die relevanter is dan ooit.
Maarten Edixhoven, CEO Aegon Nederland
Den Haag,
02
november
2020
|
16:07
Europe/Amsterdam

Aegon Nederland rapporteert over eigen verantwoord ondernemen

Samenvatting

Voor de eerste keer rapporteert Aegon Nederland over haar activiteiten op het vlak van verantwoord ondernemen. Centraal staat hoe Aegon de levens van klanten, de samenleving en de wereld probeert te verbeteren en de ambities die Aegon heeft.

Het rapport laat zien wat Aegon Nederland in 2019 heeft gedaan. Maar ook welke weg is ingeslagen naar de toekomst. Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland: “Als betrokken financieel dienstverlener kunnen wij verschil maken. Voor klanten, maar ook voor de maatschappij en het milieu. Een verantwoordelijkheid die wij zeer serieus nemen en die relevanter is dan ooit. Bij die verantwoordelijkheid hoort ook dat we daar transparant over zijn. Met dit rapport geven we daar een invulling aan.”

Twee voorbeelden uit het rapport dat hier te lezen is:

Een positieve invloed als verantwoord belegger

Aegon Nederland heeft een beheerd vermogen van ongeveer 100 miljard euro. Aegon zet dat in om naast financieel rendement voor haar klanten ook positieve invloed te hebben op de maatschappij en onze planeet. Voor de eerste keer zijn daarom in het rapport de CO2-emissies van de investeringen in kaart gebracht. Een actie die vooruitloopt op de afspraken die zijn gemaakt in het Nederlandse Klimaatakkoord.

6.000 gezinnen op weg naar een financieel gezonde toekomst

Op maatschappelijk vlak is Aegon actief met het ‘Van Schulden Naar Kansen’-programma (VSNK). Momenteel ondervindt 1 op de 5 huishoudens financiële problemen. VSNK richt zich op armoede door problematische schulden. Aegon ondersteunt met VSNK diverse maatschappelijke organisaties. Bij de start van het vijfjarig programma in 2016 is de ambitie geformuleerd om 6.000 huishoudens te helpen. Eind 2019 waren er ruim 4.000 gezinnen op weg geholpen naar een financieel gezonde toekomst.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.