Den Haag,
29
september
2011
|
06:27
Europe/Amsterdam

AEGON Nederland slankt af

Samenvatting

AEGON Nederland is van plan om de organisatie kleiner en slagvaardiger te maken. Als gevolg van dit plan zullen er ongeveer 300 arbeidsplaatsen verdwijnen.

De herinrichting van het bedrijf is een versnelling op de ingezette strategie. “De wereld om ons heen verandert in razend tempo. Om die ontwikkelingen het hoofd te bieden moet AEGON in Nederland een eenvoudiger en slagvaardiger organisatie worden, die sneller kan inspelen op toekomstige veranderingen. Helaas gaat dit ten koste van arbeidsplaatsen.”, aldus Marco Keim, directeur van AEGON Nederland.

In de plannen vallen er gedwongen ontslagen. AEGON Nederland zal in dat verband uitvoering geven aan het sociaal plan dat met de bonden is afgesproken.

De kosten van de reorganisatie bedragen, samen met die van andere initiatieven gericht op kostenreductie, naar schatting EUR 60 miljoen. AEGON Nederland verwacht nog dit jaar hiervoor een voorziening te nemen. Met deze reorganisatie en andere initiatieven bereikt AEGON Nederland een jaarlijkse kostenreductie van EUR 100 miljoen ten opzichte van de kosten over 2010. Naar verwachting zal het merendeel van deze reductie in 2012 worden gerealiseerd.

AEGON Nederland zal de plannen uitvoeren in goed overleg met de Centrale Ondernemingsraad. Naar verwachting zal deze voor einde van dit jaar advies uitbrengen.

 

Laatste nieuws

Woordvoerders

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
 Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2591 TV Den Haag
Tеl: +31 70 344 32 10
Email: 

Deel deze release