Den Haag,
14
februari
2020
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aegon Nederland steunt Access to Medicine

Samenvatting

Aegon Nederland vindt het belangrijk dat de toegang tot medicijnen voor mensen wereldwijd verbetert. Daarom tekent Aegon het investor statement van de Access to Medicine Foundation. Deze stichting stimuleert farmaceutische bedrijven om medicijnen betaalbaar en toegankelijk te maken voor mensen in ontwikkelingslanden en opkomende markten.

Aegon Nederland belegt zo’n 75 miljard euro voor onder andere de pensioenen van zijn klanten. Met deze beleggingen wil Aegon op een positieve manier bijdragen aan het welzijn van zijn klanten, de maatschappij en onze leefomgeving. “Verantwoord beleggen is voor Aegon Nederland een continu proces waarbij wij steeds zoeken naar manieren om ons beleid verder aan te scherpen” aldus Willem Horstmann, Chief Risk Officer van Aegon Nederland. “Onze steun aan de Access to Medicine Index is hier een logisch gevolg van.”

Goede gezondheid en welzijn

De Access to Medicine Foundation (ATMF) stimuleert farmaceutische bedrijven om medicijnen betaalbaar en toegankelijk te maken voor mensen in ontwikkelingslanden en opkomende markten. ATMF beoordeelt de twintig grootste farmabedrijven ter wereld, om hun beleid en prestaties op dit vlak in kaart te brengen. De resultaten worden gepubliceerd in de Access tot Medicine Index. De stichting wordt financieel gesteund door het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, het Britse Department for International Development en de Bill & Melinda Gates Foundation.

De steun aan Access to Medicine past goed binnen het nieuwe beleid van Aegon Nederland voor verantwoord beleggen dat per 1 januari dit jaar is ingegaan. Goede gezondheid en welzijn is daarin een van de belangrijke thema’s. Het beleid met betrekking tot verantwoord beleggen is te vinden op onze website.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.