Den Haag,
27
mei
2019
|
12:00
Europe/Amsterdam

Aegon neemt 25%-belang in serviceprovider RISK

Samenvatting

Het Aegon Growth Capital Fund heeft 25 procent van de aandelen van RISK Verzekeringen gekocht, zo hebben beide partijen vandaag bekend gemaakt. RISK ondersteunt financieel adviseurs in hun bedrijfsvoering met digitale oplossingen.

RISK is een InsurTech serviceprovider en volmachtbedrijf voor financieel adviseurs, online labels en verzekeraars. Adviseurs die gebruikmaken van RISK kunnen zich volledig richten op hun kerntaak: het directe advies aan klanten. Midoffice- en backoffice-diensten worden uitgevoerd door RISK, zoals de administratieve verwerking van polissen en claims. Daarnaast zet RISK digitale oplossingen in bij verschillende bedrijven waar het belangen in heeft, zoals overstappen.nl, dekredietmakelaar.nl en autoverzekering.nl.

“We zijn in de zoektocht naar een strategische investeerder uitgekomen bij het Growth Capital Fund van Aegon omdat zij buiten de bestaande Aegon-organisatie opereren als financiële partner en een duidelijke industrie visie en expertise hebben, waardoor we zelfstandig ons volledig kunnen focussen op versnelde groei en innovatie”, aldus Harm Vollmuller en Peter Schokker, oprichters van RISK.

“Het uitgangspunt van Aegon in de distributie is dat de klant kijkt, kiest en koopt”, zegt Maarten Edixhoven, ceo van Aegon Nederland. “Daarom wil Aegon op meerdere onderdelen in de keten actief zijn, bijvoorbeeld door meer via verschillende distributievormen aan te bieden. Maar ook om met meerdere proposities op meerdere segmenten actief te zijn. Om te innoveren investeert Aegon in vernieuwende spelers in de markt.”

De transactie komt tot stand vanuit het Aegon Growth Capital Fund en past in een reeks van eerdere investeringen. Gijs Jeuken, ceo van het fonds: “Aegon Growth Capital investeert in Europa in innovatieve en visionaire bedrijven zoals RISK, die succesvol inzetten op digitalisering en betere distributie en service vormen.” Eerdere investeringen in Nederland waren Dynamic Credit en Romeo Financiële Diensten, ook bekend van Finzie.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKP, Knab, Nedasco en Robidus.