Den Haag,
13
januari
2016
|
13:05
Europe/Amsterdam

Aegon neemt belang in fintech startup Newest Industry

Samenvatting

Aegon heeft een minderheidsbelang genomen in fintech startup Newest Industry. Daarmee investeert Aegon in een jonge, innovatieve onderneming die software bouwt waarbij de klant centraal staat.

Newest Industry timmert sinds de oprichting in 2013 flink aan de weg. Met een team van zeer gedreven professionals combineert zij de nieuwste technologie en data om community oplossingen en websites voor haar klanten te realiseren. Newest Industry heeft met haar tools bijgedragen aan de website voor Selectief hypotheken, de woonscan bij de Hypotheekshop en diverse rekentools. Newest Industry is daarnaast een van de drijvende krachten achter het recent gelanceerde woonplatform Jumba.nl. dat inmiddels ruim 150.000 bezoekers per maand trekt.

Voor Aegon een interessante onderneming om in te investeren. ’Newest industry past in onze ambitie om digitale versnelling te bewerkstelligen, zij maken producten waar wij in geloven’, aldus Robbert Bakker, directeur digitalisering bij Aegon. Kees Haverkamp, oprichter en directeur van Newest Industry, is blij met Aegon als aandeelhouder: ‘Met Aegon aan boord krijgen we meer mogelijkheden om sneller te groeien en ons volledig te richten op een succesvolle implementatie van ons datagedreven communityplatform NICCI.IO en de daarop gebaseerde concepten. Ik heb hoge verwachtingen van de samenwerking’.

Aegon investeert al langere tijd in startende fintech bedrijven, waaronder eyeOpen en Kroodle. Daarnaast heeft Aegon Group wereldwijd een Venture Fund voor FinTech deelnemingen van 100 miljoen euro. Inmiddels zijn minderheidsbelangen verworven in diverse bedrijven in de VS en Europa. Aegon Nederland neemt een (minderheids)belang in Newest Industry zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van de aanwezige kennis en ervaring. Daarnaast biedt Aegon Newest Industry de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en toegang tot expertise binnen Aegon. Robbert Bakker: ‘Dit bedrijf heeft met NICCI.IO een technisch en strategisch interessant platform gepresenteerd. Toepassing hiervan binnen Aegon biedt ons de mogelijkheid om onze klanten beter te bedienen met nieuwe oplossingen, dit sluit goed aan bij de missie van Aegon’.

 

Woordvoerders

photo:Hilde Laffeber
Hilde Laffeber
Directeur Merk en Communicatie
+31 70 344 87 59
/
+31 6 11 33 34 57
Over Aegon

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws

Deel deze release