Den Haag,
13
januari
2016
|
13:05
Europe/Amsterdam

Aegon neemt belang in fintech startup Newest Industry

Samenvatting

Aegon heeft een minderheidsbelang genomen in fintech startup Newest Industry. Daarmee investeert Aegon in een jonge, innovatieve onderneming die software bouwt waarbij de klant centraal staat.

Newest Industry timmert sinds de oprichting in 2013 flink aan de weg. Met een team van zeer gedreven professionals combineert zij de nieuwste technologie en data om community oplossingen en websites voor haar klanten te realiseren. Newest Industry heeft met haar tools bijgedragen aan de website voor Selectief hypotheken, de woonscan bij de Hypotheekshop en diverse rekentools. Newest Industry is daarnaast een van de drijvende krachten achter het recent gelanceerde woonplatform Jumba.nl. dat inmiddels ruim 150.000 bezoekers per maand trekt.

Voor Aegon een interessante onderneming om in te investeren. ’Newest industry past in onze ambitie om digitale versnelling te bewerkstelligen, zij maken producten waar wij in geloven’, aldus Robbert Bakker, directeur digitalisering bij Aegon. Kees Haverkamp, oprichter en directeur van Newest Industry, is blij met Aegon als aandeelhouder: ‘Met Aegon aan boord krijgen we meer mogelijkheden om sneller te groeien en ons volledig te richten op een succesvolle implementatie van ons datagedreven communityplatform NICCI.IO en de daarop gebaseerde concepten. Ik heb hoge verwachtingen van de samenwerking’.

Aegon investeert al langere tijd in startende fintech bedrijven, waaronder eyeOpen en Kroodle. Daarnaast heeft Aegon Group wereldwijd een Venture Fund voor FinTech deelnemingen van 100 miljoen euro. Inmiddels zijn minderheidsbelangen verworven in diverse bedrijven in de VS en Europa. Aegon Nederland neemt een (minderheids)belang in Newest Industry zodat optimaal gebruik kan worden gemaakt van de aanwezige kennis en ervaring. Daarnaast biedt Aegon Newest Industry de mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen en toegang tot expertise binnen Aegon. Robbert Bakker: ‘Dit bedrijf heeft met NICCI.IO een technisch en strategisch interessant platform gepresenteerd. Toepassing hiervan binnen Aegon biedt ons de mogelijkheid om onze klanten beter te bedienen met nieuwe oplossingen, dit sluit goed aan bij de missie van Aegon’.

 

Woordvoerders

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release