Den Haag,
16
juli
2018
|
09:11
Europe/Amsterdam

[update] Aegon neemt dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid over

Aegon koopt Robidus van Avedon Capital Partners

Samenvatting

Aegon neemt Robidus, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid, over van Avedon Capital Partners. Hiermee kunnen Aegon en Robidus een breder palet en betere service bieden aan werkgevers onder meer om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. De transactie past in de strategische doelstelling van Aegon om haar positie op het gebied van inkomensbescherming en van fee based activiteiten verder uit te breiden.

“Robidus is sterk gegroeid door in de loop der jaren een breed pakket van diensten op het terrein van de sociale zekerheid te ontwikkelen en uit te bouwen als resultaat van investeringen in organisatie en zelf ontwikkelde software. We zijn er trots op om deze investeringen te hebben ondersteund. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat Robidus met Aegon de juiste partij heeft gevonden om een glansrijke toekomst te waarborgen,” aldus Alfred Tulp, partner van Avedon Capital Partners.

"Ik ben blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen om Robidus over te nemen," aldus Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland. "We werken al jarenlang succesvol met Robidus samen. Met de overname kan Robidus verder investeren in technologie om de dienstverlening op het vlak van sociale zekerheid verder te ontwikkelen. Samen hebben we als doel Nederlanders duurzaam gezond en vitaal te laten werken."

Robidus biedt werkgevers een breed assortiment aan inkomensbeschermingsdiensten; waaronder re-integratiediensten voor werknemers en outsourcingsdiensten en advies op het gebied van sociale zekerheid. Robidus zal ook na de overname van Aegon haar zelfstandige positie in de markt behouden. “Voor ons is het belangrijk dat we onze onafhankelijke rol bij de advisering van werkgevers in sociale zekerheid behouden, en tegelijkertijd kunnen we profiteren van de expertise binnen Aegon om ons bedrijf verder door te ontwikkelen”, aldus Sven Kelder CEO van Robidus.

De dienstverlening van Robidus is complementair aan het bestaande aanbod van Aegon voor werkgevers op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming. Bovendien wordt verwacht dat Aegon in de claimafhandeling bij zijn eigen inkomensverzekeringen zal profiteren van de expertise van Robidus.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Aegon ongeveer 95% van het bedrijf. De rest wordt eigendom van het managementteam van Robidus. De transactie zal naar verwachting ruim voor het eind van dit jaar worden afgerond, afhankelijk van het gebruikelijke advies door ondernemingsraden en de goedkeuring door bevoegde toezichthouders.

Update 11 september 2018: Aegon heeft de acquisitie van Robidus succesvol afgerond. De ondernemingsraden van Robidus en Aegon Nederland hebben positief advies uitgebracht over de acquisitie en de bevoegde toezichthouders hebben hun goedkeuringen gegeven. De transactie is geëffectueerd op 10 september 2018.

Boilerplate

Over Robidus

Sinds 2003 is Robidus de partner in sociale zekerheid van honderden werkgevers in Nederland. Met ruim 350 professionals ondersteunt Robidus grote werkgevers bij de beheersing van de kosten en risico's van verzuim, ziektewet en arbeidsongeschiktheid door optimaal gebruik te maken van de wettelijke regelingen.

 

Over Avedon Capital

Avedon Capital is een leidende private equity investeerder in kleine tot middelgrote bedrijven in de Benelux en Duitsland. Avedon investeert in ondernemingen met sterke oprichters/eigenaars en managementteams die onderscheidende en ambitieuze groeiplannen hebben. Daarvoor is veelal een fundamentele verandering nodig waarbij Avedon nauw samenwerkt met de ondernemingsleiding om deze plannen te realiseren. Het team van Avedon is gevestigd in Amsterdam en Düsseldorf en beheert ruim €500 miljoen aan kapitaal. Avedon zoekt kansen in niches in vier sectoren: i) Software & Technology; ii) Business services; iii) Industry & Engineering; and iv) Consumer products & Leisure. In de loop der jaren heeft het team 23 groeiende bedrijven ondersteund op het vlak van strategische (her)positionering, omzetgroei, human capital en operationele verbeteringen. Avedon heeft een zeer sterk track record als het gaat om ondersteuning van groei. Meer weten? http://www.avedoncapital.com

 

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 190.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Hoofddorp.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Woordvoerders

photo:Hilde Laffeber
Hilde Laffeber
Directeur Merk en Communicatie
+31 70 344 87 59
/
+31 6 11 33 34 57
photo:Alexander Kuipers
Alexander Kuipers
Senior woordvoerder
+31 6 11 33 36 19

Laatste nieuws

Deel deze release