Den Haag,
16
juli
2018
|
09:11
Europe/Amsterdam

Aegon neemt dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid over

Aegon koopt Robidus van Avedon Capital Partners

Samenvatting

Aegon neemt Robidus, een toonaangevende dienstverlener op het gebied van sociale zekerheid, over van Avedon Capital Partners. Hiermee kunnen Aegon en Robidus een breder palet en betere service bieden aan werkgevers onder meer om hun medewerkers duurzaam inzetbaar te houden. De transactie past in de strategische doelstelling van Aegon om haar positie op het gebied van inkomensbescherming en van fee based activiteiten verder uit te breiden.

“Robidus is sterk gegroeid door in de loop der jaren een breed pakket van diensten op het terrein van de sociale zekerheid te ontwikkelen en uit te bouwen als resultaat van investeringen in organisatie en zelf ontwikkelde software. We zijn er trots op om deze investeringen te hebben ondersteund. Bovendien zijn we ervan overtuigd dat Robidus met Aegon de juiste partij heeft gevonden om een glansrijke toekomst te waarborgen,” aldus Alfred Tulp, partner van Avedon Capital Partners.

"Ik ben blij dat we tot een overeenkomst zijn gekomen om Robidus over te nemen," aldus Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland. "We werken al jarenlang succesvol met Robidus samen. Met de overname kan Robidus verder investeren in technologie om de dienstverlening op het vlak van sociale zekerheid verder te ontwikkelen. Samen hebben we als doel Nederlanders duurzaam gezond en vitaal te laten werken."

Robidus biedt werkgevers een breed assortiment aan inkomensbeschermingsdiensten; waaronder re-integratiediensten voor werknemers en outsourcingsdiensten en advies op het gebied van sociale zekerheid. Robidus zal ook na de overname van Aegon haar zelfstandige positie in de markt behouden. “Voor ons is het belangrijk dat we onze onafhankelijke rol bij de advisering van werkgevers in sociale zekerheid behouden, en tegelijkertijd kunnen we profiteren van de expertise binnen Aegon om ons bedrijf verder door te ontwikkelen”, aldus Sven Kelder CEO van Robidus.

De dienstverlening van Robidus is complementair aan het bestaande aanbod van Aegon voor werkgevers op het gebied van pensioenen en inkomensbescherming. Bovendien wordt verwacht dat Aegon in de claimafhandeling bij zijn eigen inkomensverzekeringen zal profiteren van de expertise van Robidus.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Aegon ongeveer 95% van het bedrijf. De rest wordt eigendom van het managementteam van Robidus. De transactie zal naar verwachting ruim voor het eind van dit jaar worden afgerond, afhankelijk van het gebruikelijke advies door ondernemingsraden en de goedkeuring door bevoegde toezichthouders.

Update 11 september 2018: Aegon heeft de acquisitie van Robidus succesvol afgerond. De ondernemingsraden van Robidus en Aegon Nederland hebben positief advies uitgebracht over de acquisitie en de bevoegde toezichthouders hebben hun goedkeuringen gegeven. De transactie is geëffectueerd op 10 september 2018.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Woordvoerders

Laatste nieuws

Deel deze release