Den Haag,
07
augustus
2020
|
09:20
Europe/Amsterdam

Aegon past hypotheekrente voor klanten automatisch aan

Aegon past hypotheekrente voor klanten automatisch aan

Aegon past sinds juli 2019 de hypotheekrente automatisch aan zodra een hypotheek in een lagere tariefklasse valt. Dit is gefaseerd per hypotheekproduct in het afgelopen jaar ingevoerd. Klanten weten op deze manier zeker dat ze zo voordelig mogelijk uit zijn. Zodra de klant in aanmerking komt voor verlaging, past Aegon het rentetarief aan en informeert de klant.

Een hypotheek kan in een lagere tariefklasse komen door bijvoorbeeld de reguliere aflossing van hun hypotheek, een extra aflossing, maar ook door het doorgeven van een verhoogde woningwaarde. Aegon controleert maandelijks of klanten in aanmerking komen voor een lagere tariefklasse, zodat zij minder rente hoeven te betalen. Voor circa 12.000 klanten heeft dit het afgelopen jaar al een financieel voordeel opgeleverd.

Verlaging maandlasten

”Het is ons doel om het voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken om de rente te betalen die past bij het risico en binnen de afspraken. We berekenen de tariefklasse iedere maand automatisch opnieuw, op basis van de bij ons bekende gegevens. Valt een hypotheek in een lagere klasse, dan gaat meteen een lagere rente gelden,” aldus Matthijs Hofstede, directeur Hypotheken bij Aegon.

Spaarhypotheek? Geen automatische verlaging

Voor de groep klanten met een spaarhypotheekvorm passen we de rente pas aan na overleg met de klant. Ook deze hypotheken kunnen door aflossingen of door een hogere spaarwaarde in een lagere tariefklasse komen. Het is voor deze klanten niet altijd gunstig als de hypotheekrente daalt, de premie of inleg van het gekoppelde product stijgt dan namelijk. Daarom wordt de rente niet meteen automatisch verlaagd en krijgen zij eerst een voorstel met de gevolgen voor hun inleg of premie. Zo kunnen klanten, al dan niet samen met hun adviseur, een afgewogen beslissing maken.

Mijn Aegon

In de Mijn Aegon omgeving kunnen klanten meer informatie vinden over tariefklassemigratie, hoe het werkt, in wat voor tariefklasse ze zitten en hoe laag de rente kan worden voor hun hypotheek. 

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.