Den Haag,
01
april
2014
|
16:19
Europe/Amsterdam

Aegon: provisieverbod is in het belang van de klant

Samenvatting

Volgens Follow the Money en TROS Radar van 31 maart omzeilt Aegon het provisieverbod bij het afsluiten van complexe financiële producten. Daar is geen sprake van. Vergoedingen aan het intermediair zijn niet in het belang van de klant. Wij werken er dan ook op geen enkele manier aan mee.

Het is wettelijk verboden om aan intermediairs provisie te betalen bij het afsluiten van ingewikkelde financiële producten. Het beleid van Aegon is dat niet wordt meegewerkt aan constructies waarbij direct of indirect een vergoeding aan intermediairs wordt betaald. Aegon betaalt geen welkomstbonussen of eerstejaarsvergoedingen. Het kan zijn dat in de onderhandelingen tussen Aegon en klant - de werkgever - een lagere prijs op het pensioencontract wordt bedongen. Wij willen de beste contracten aan werkgevers en werknemers aanbieden voor de beste prijs.

Indien blijkt dat Aegon toch via een constructie het provisieverbod zou hebben omzeild dan zal dit tot de bodem worden uitgezocht en zullen er maatregelen genomen worden om hier paal en perk aan te stellen.

Laatste nieuws

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
 Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2591 TV Den Haag
Tеl: +31 70 344 32 10
Email: 

Deel deze release