Den Haag,
01
april
2022
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aegon roept olie- en gasbedrijven op de energietransitie te versnellen

Samenvatting

Een groep van zeven Nederlandse vermogensbeheerders, waaronder Aegon, roept in een gezamenlijke verklaring olie- en gasbedrijven op versneld actie te ondernemen om klimaatverandering tegen te gaan.

Zeven institutionele beleggers uit Nederland (Achmea Investment Management, ACTIAM, Aegon, Van Lanschot Kempen, MN Services (voor PMT), NN Investment Partners, en PGGM Investments), goed voor een gezamenlijk beheerd vermogen van 1,48 biljoen euro, roepen olie- en gasbedrijven op de energietransitie te versnellen.  

De beleggers scharen zich achter het Akkoord van Parijs en de afspraak de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5°C. Zij vinden dat vooral de olie- en gassector een essentiële rol speelt in de transitie en dringen er dan ook bij olie- en gasondernemingen en hun investeerders op aan om voorop te lopen in de transitie. “Het vermijden van een klimaatramp en het behalen van de doelstellingen van het Akkoord van Parijs zijn essentieel voor het veiligstellen van de langetermijnwaarde van het kapitaal dat wij namens onze klanten beheren”, aldus de zeven beleggers.

Kijk hieronder voor de volledige verklaring (in het Engels).

Download hier de verklaring

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.