Zonder biodiversiteit kunnen wij en onze samenleving niet bestaan. Permanent verlies van biodiversiteit vormt één van de grootste risico's voor al het leven op aarde. We moeten samen actie ondernemen de biodiversiteit te beschermen.
Maarten Edixhoven, CEO Aegon Nederland
Den Haag,
28
september
2020
|
13:39
Europe/Amsterdam

Aegon roept wereldleiders op in actie te komen voor biodiversiteit

Samenvatting

Samen met 25 internationale financiële instellingen roept Aegon Nederland wereldleiders op natuurverlies tegen te gaan. De instellingen ondertekenden de Finance for Biodiversity Pledge waarin zij zichzelf verplichten een positieve bijdrage te leveren aan het behoud van biodiversiteit en wereldleiders aanspreken om nu actie te ondernemen.

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland: “Zonder biodiversiteit kunnen wij en onze samenleving niet bestaan. Permanent verlies van biodiversiteit vormt één van de grootste risico's voor al het leven op aarde. We moeten samen actie ondernemen om biodiversiteit te beschermen. Als grote investeerder zetten we onze invloed in om positieve veranderingen te realiseren bij de bedrijven waarin we investeren. Samen met de andere instellingen hebben we meer impact en we roepen wereldleiders op ons te ondersteunen en met ons samen te werken."

De Finance for Biodiversity Pledge is 25 september gelanceerd tijdens de Nature for Life Hub en op de Biodiversity Summit van de United Nations General Assembly op 30 september. Met het ondertekenen benadrukken Aegon en de andere instellingen het belang van het beschermen van de biodiversiteit en de urgentie om nog dit decennium natuurverlies om te keren.

Gezamenlijk vertegenwoordigen de ondertekenaars een geïnvesteerd vermogen van 3 biljoen euro. Zij gaan zich nog meer inzetten om biodiversiteit te beschermen en roepen andere investeerders op zich ook bij dit initiatief aan te sluiten.

 

Aegon en milieu

Aegon vindt dat overheden, bedrijven en beleggers een grote verantwoordelijkheid hebben om te zorgen voor natuur en milieu, voor waterbronnen en voor de instandhouding van de biodiversiteit. We houden hier in onze beleggingsbeslissingen nadrukkelijk rekening mee. Hoe wij dit doen is vastgelegd in het beleid verantwoord beleggen. Dat beleid wordt regelmatig aangescherpt.

Als Aegon gebruiken we onze invloed als aandeelhouder om tot betere duurzaamheidsprestaties te komen. Het ondertekenen van de Finance for Biodiversity Plegde, past binnen ons actief en betrokken aandeelhouderschap.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.