Den Haag,
01
augustus
2016
|
10:05
Europe/Amsterdam

Aegon steekt 60 miljoen euro in energiezuinige huizen

Samenvatting

Aegon investeert 17 miljoen euro in de eerste duurzame hypotheek obligatie. Deze hypotheken zijn gegeven op energiezuinige woningen met het label A. De uitgifte van in totaal 500 miljoen euro aan obligaties werd gedaan door Obvion.

Alleen investeerders die voldoen aan alle duurzaamheidseisen volgens de EGS standaarden waarin milieu, mens en goed bestuur zijn opgenomen, kwamen in aanmerking voor deelname aan het obligatie programma ‘Green Storm’. Aegon heeft naast een eigen investering van 17 miljoen ook 43 miljoen voor haar klanten geïnvesteerd.

Strenge milieueisen

Obvion, een dochteronderneming van de Rabobank, heeft voor ‘Green Storm’, een pool van 2500 woningen geselecteerd die voldoen aan de strengste milieueisen. Maarten Jan Hoefnagel, Portfolio Manager Aegon Asset Management: ‘Er is een enorme vraag naar groene obligaties, maar een gering aanbod van energiezuinige woningen waarop deze obligaties gegeven worden. Het zou logisch zijn om consumenten te belonen voor energiebesparende maatregelen. De Nederlandse overheid doet dit natuurlijk al, het zou interessant zijn als ook banken zouden overwegen om energiebesparende investeringen te stimuleren, bijvoorbeeld door een lagere rente te bieden’.

Belangrijke klimaatopgave

Aegon verbreedt met de investering in Green Storm haar portfolio aan ‘impact investments’, investeringen die een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

Hans Biemans, hoofd duurzaamheid financiële markten bij Rabobank: het investeren in energiezuinige‎ woningen is een belangrijke klimaatopgave. Deze groene Obvion hypotheek obligatie is de eerste in de wereld die het voor beleggers mogelijk maakt mee te investeren, en we zijn er trots op dat een duurzame belegger als Aegon investeert in positieve impact’.

Wil je meer weten over de investering van Aegon in Green Storm? Kijk dan op www.aegon.nl/groene-hypotheek

Over Aegon

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws

Deel deze release