Den Haag,
03
oktober
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aegon steekt Nederlands pensioengeld in duurzame stoomturbine

Samenvatting

Aegon Nederland investeert zo’n 30 miljoen euro in de splinternieuwe stoomturbine van Attero in Moerdijk. De turbine wordt vandaag in gebruik genomen door minister-president Rutte. Huishoudelijk afval wordt erin omgezet in duurzame energie. De installatie gaat 120 megawatt leveren aan het net, voldoende voor het stroomverbruik van meer dan 250.000 huishoudens per jaar.

De investering in de turbine loopt via het DWS Pan-European Infrastructure Fund II. In totaal heeft het fonds, dat belegt in Europese infrastructurele projecten, zo’n 1,8 miljard euro onder beheer. Aegon is met 300 miljoen euro een van de grotere deelnemers. Het geld is afkomstig uit de eigen middelen van Aegon en uit de pensioenregeling van de Aegon-medewerkers..

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release