Den Haag,
03
oktober
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aegon steekt Nederlands pensioengeld in duurzame stoomturbine

Samenvatting

Aegon Nederland investeert zo’n 30 miljoen euro in de splinternieuwe stoomturbine van Attero in Moerdijk. De turbine wordt vandaag in gebruik genomen door minister-president Rutte. Huishoudelijk afval wordt erin omgezet in duurzame energie. De installatie gaat 120 megawatt leveren aan het net, voldoende voor het stroomverbruik van meer dan 250.000 huishoudens per jaar.

De investering in de turbine loopt via het DWS Pan-European Infrastructure Fund II. In totaal heeft het fonds, dat belegt in Europese infrastructurele projecten, zo’n 1,8 miljard euro onder beheer. Aegon is met 300 miljoen euro een van de grotere deelnemers. Het geld is afkomstig uit de eigen middelen van Aegon en uit de pensioenregeling van de Aegon-medewerkers..

Woordvoerders

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release