Den Haag,
03
oktober
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aegon steekt Nederlands pensioengeld in duurzame stoomturbine

Samenvatting

Aegon Nederland investeert zo’n 30 miljoen euro in de splinternieuwe stoomturbine van Attero in Moerdijk. De turbine wordt vandaag in gebruik genomen door minister-president Rutte. Huishoudelijk afval wordt erin omgezet in duurzame energie. De installatie gaat 120 megawatt leveren aan het net, voldoende voor het stroomverbruik van meer dan 250.000 huishoudens per jaar.

De investering in de turbine loopt via het DWS Pan-European Infrastructure Fund II. In totaal heeft het fonds, dat belegt in Europese infrastructurele projecten, zo’n 1,8 miljard euro onder beheer. Aegon is met 300 miljoen euro een van de grotere deelnemers. Het geld is afkomstig uit de eigen middelen van Aegon en uit de pensioenregeling van de Aegon-medewerkers..

Woordvoerders

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKP, Knab, Nedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release