Den Haag,
18
september
2019
|
13:34
Europe/Amsterdam

Aegon steunt jonge Alzheimer activiste

Samenvatting

Jetske van der Schaar (38) weet nu al dat ze op relatief jonge leeftijd de ziekte van Alzheimer gaat krijgen met een zekerheid van vrijwel 100%. Een heftige wetenschap, die haar niet tegen houdt om haar resterende gezonde tijd in te zetten om er bekendheid aan te geven. Hopelijk zorgt dat voor meer begrip van deze ziekte en urgentie voor onderzoek. Van der Schaar: “Behalve schrijver, ondernemer en bovenal zielsgelukkig, ben ik ook drager van een gen dat ervoor zorgt dat ik de ziekte van Alzheimer krijg zodra ik begin vijftig zal zijn. Hoe confronterend het ook is, ik kies ervoor om daarmee naar buiten te treden, om de taboes te doorbreken en het stigma tegen te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat meer bekendheid kan leiden tot een medische doorbraak, voor ons allemaal.”

Ervaringen delen

Van der Schaar vertelde haar verhaal op congressen, televisie en in tijdschriften. Nu komt er een volgend project: het schrijven van een boek over haar ervaringen. Aegon ondersteunt haar daar graag bij. Daarom tekende Van der Schaar vandaag samen met de CEO van Aegon Nederland, Maarten Edixhoven, een sponsorcontract om het boek te kunnen schrijven. Dat biedt Van der Schaar de tijd en ruimte om haar ervaringen op papier te zetten en met de wereld te delen. Sinds 2002 sponsort Aegon het Alzheimercentrum Amsterdam, waar onderzoek wordt gedaan naar methoden om de ziekte zo vroeg mogelijk op te sporen. Ook Alzheimer Nederland gaat Van der Schaar financieel helpen om het boek te realiseren, dat naar verwachting over een jaar klaar zijn. Alvast wat werk van haar hand lezen? Voor Alzheimer Nederland schreef Van der Schaar deze columns.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.