Den Haag,
22
juni
2017
|
16:00
Europe/Amsterdam

Aegon stopt met investering in onna-onna

Samenvatting

In de komende maanden gaat Aegon gefaseerd stoppen met onna-onna, de speciaal op vrouwen gerichte bemiddelaar in auto- fiets- en woonverzekeringen. Deze dochter van Aegon is opgericht in 2008 en sinds 2014 zijn wij volledig eigenaar. We hoopten via onna-onna meer te leren over doelgroepenbenadering, goede klantenservice en innovatie. Dat is gelukt. Helaas blijven de bedrijfseconomische situatie en de verbetermogelijkheden van het businessmodel achter bij de verwachtingen. Daarom kiezen we voor een andere toekomst voor onna-onna.

Aegon innoveert

Aegon probeert door ventures innovatie in de verzekeringsmarkt te brengen. Zo is Aegon op dit moment onder meer betrokken bij Digido, Jumba en Romeo. Daarbij kijken we steeds zorgvuldig naar winstgevendheid en het groeiperspectief. Ook tegen de achtergrond van kostenbesparingen en onze strategie. Aegon heeft de investering in onna-onna goed tegen het licht gehouden. Vanuit bedrijfseconomisch oogpunt is onna-onna als zelfstandig bedrijf niet voldoende rendabel of duurzaam, zo is gebleken.

De ruim 25.000 klanten met een autoverzekering, behouden deze, met de specifieke onna-onna voorwaarden. Al vanaf augustus 2016 worden nieuwe onna-onna-klanten voor het betaalproces, de acceptatie en de schadeafhandeling vanuit de back-office van Aegon Schade Particulier bediend. Vanaf 1 november wordt de overige dienstverlening aan klanten overgenomen door de Aegon Klantenservice. De klant gaat hier geen nadelige gevolgen van ondervinden en wordt zorgvuldig geïnformeerd.

Voor klanten van onna-onna met een woon- of fietsverzekering wordt een andere oplossing gezocht.

 

Per 1 november sluit het kantoor

Op 1 november sluit het onna-onna kantoor in Amsterdam. onna-onna medewerkers zullen goed geïnformeerd worden over de persoonlijke gevolgen dan de beëindiging van deze bedrijfsactiviteit.

Ingrid de Graaf, voorzitter Aegon Particulier: “We zijn de medewerkers van onna-onna en Geneviève Meerburg zeer dankbaar voor hun lef, ondernemingszin en inzet van de afgelopen jaren. Die was en is geweldig inspirerend. Aegon Nederland is voortdurend betrokken bij tien tot vijftien innovatieve ventures. Maar bij innovatie hoort ook dat je er op tijd uit stapt, hoe pijnlijk ook, als het groeiperspectief onvoldoende duurzaam is. De via onna-onna opgedane kennis en ervaring over doelgroepbenadering en klantbediening is zeer waardevol voor ons. Die gaan we verder inzetten voor het merk Aegon.”

 

Deel deze release

Laatste nieuws