Den Haag,
08
augustus
2017
|
08:00
Europe/Amsterdam

Aegon verkoopt Unirobe Meeùs Groep

Samenvatting

Aegon verkoopt Unirobe Meeùs Groep (UMG), een onafhankelijke onderneming voor financieel advies, aan Aon Groep Nederland voor 295 miljoen euro. De verkoop is in lijn met de strategie van Aegon voor het optimaliseren van de portefeuille.

De transactie leidt naar verwachting tot een toename van het Solvency II kapitaal van circa 225 miljoen euro. Dit wordt toegevoegd aan het kapitaal in Aegon Nederland. De solvabiliteitsratio van Aegon Nederland verbetert hierdoor met naar schatting 6 procentpunt.

“Ik ben blij dat wij een nieuwe sterke eigenaar met een internationaal profiel hebben gevonden voor klanten en medewerkers van Unirobe Meeùs Groep”, aldus Alex Wynaendts, CEO van Aegon. “Deze transactie past in het veranderende landschap voor verzekeraars in Nederland en is in lijn met onze strategie voor optimalisatie van onze portefeuille. Door deze verkoop vergroten we onze financiële flexibiliteit en kunnen we ons nog meer richten op activiteiten die tot de kern van onze strategie horen. Ik wil de medewerkers en het management van UMG bedanken voor hun betrokkenheid en loyaliteit.”

De verkoop leidt tot een boekwinst van circa 180 miljoen euro. Deze zal worden gerapporteerd onder Overige baten nadat de transactie is afgerond. Door de verkoop zal het onderliggend resultaat vóór belasting met circa 20 miljoen euro dalen.

De transactie is onder voorbehoud van het advies van de desbetreffende ondernemingsraden en van de gebruikelijke toestemming van de toezichthouder. Naar verwachting wordt de verkoop in het vierde kwartaal van 2017 afgerond.

Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website.

 

Over UMG

UMG voorziet 580.000 particuliere klanten en 75.000 zakelijke partners van onafhankelijk advies en verzekeringsproducten en behoort tot de top-3 van onafhankelijke adviesgroepen in Nederland. Aegon en UMG hanteerden geen productieafspraken: onafhankelijk advies is prioriteit nummer 1.

Over Aegon

Aegon’s geschiedenis gaat ruim 170 jaar terug – tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf nu tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie: aegon.com/about.

Deel deze release

Laatste nieuws