Den Haag,
19
januari
2016
|
10:30
Europe/Amsterdam

Aegon verkoopt zakelijke schadeportefeuille aan Allianz

Samenvatting

Aegon Nederland verkoopt zijn zakelijke schadeportefeuille aan Allianz Benelux. Dat zijn beide ondernemingen overeengekomen. De verkoop is inclusief de volmacht- en beursportefeuilles die worden afgebouwd. De ongeveer zeventig betrokken medewerkers van Aegon komen in dienst van Allianz. De verkoop past in de strategie van Aegon waarbij de focus ligt op Inkomen en Wonen. De komende jaren investeert Aegon daarom volop in inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen. 

Voor de 60.000 zakelijke schadeklanten van Aegon en hun adviseurs wordt toegezien op een zorgvuldige overgang. Klanten kunnen onveranderd terecht bij hun huidige verzekeringsadviseur. Het premievolume van de actieve zakelijke schadeportefeuille bedraagt ongeveer negentig miljoen euro.

Toekomstperspectief gewaarborgd

CEO Marco Keim van Aegon Nederland is blij met de overeenkomst met Allianz: “Aegon richt zich volledig op Inkomen en Wonen. In Allianz hebben we een solide partij gevonden die onze klanten continuïteit biedt en zorgt voor nieuw toekomstperspectief voor onze medewerkers. We zetten deze stap daarom uit volle overtuiging.” Zo'n zeventig Aegon-medewerkers van het zakelijke schadebedrijf komen in dienst van Allianz in Rotterdam. Hun functie en arbeidsvoorwaarden blijven ongewijzigd en ze hebben een baangarantie van een jaar bij Allianz.

Inkomen en particuliere schade groeien

Door de verkoop ligt de focus van het schadebedrijf van Aegon nu volledig op inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen. Daarin wordt dan ook volop geïnvesteerd. De koopovereenkomst met Allianz is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt.

Woordvoerders

photo:Alexander Kuipers
Alexander Kuipers
Senior woordvoerder
+31 6 11 33 36 19
Over Aegon

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws

Deel deze release