Den Haag,
19
januari
2016
|
10:30
Europe/Amsterdam

Aegon verkoopt zakelijke schadeportefeuille aan Allianz

Samenvatting

Aegon Nederland verkoopt zijn zakelijke schadeportefeuille aan Allianz Benelux. Dat zijn beide ondernemingen overeengekomen. De verkoop is inclusief de volmacht- en beursportefeuilles die worden afgebouwd. De ongeveer zeventig betrokken medewerkers van Aegon komen in dienst van Allianz. De verkoop past in de strategie van Aegon waarbij de focus ligt op Inkomen en Wonen. De komende jaren investeert Aegon daarom volop in inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen. 

Voor de 60.000 zakelijke schadeklanten van Aegon en hun adviseurs wordt toegezien op een zorgvuldige overgang. Klanten kunnen onveranderd terecht bij hun huidige verzekeringsadviseur. Het premievolume van de actieve zakelijke schadeportefeuille bedraagt ongeveer negentig miljoen euro.

Toekomstperspectief gewaarborgd

CEO Marco Keim van Aegon Nederland is blij met de overeenkomst met Allianz: “Aegon richt zich volledig op Inkomen en Wonen. In Allianz hebben we een solide partij gevonden die onze klanten continuïteit biedt en zorgt voor nieuw toekomstperspectief voor onze medewerkers. We zetten deze stap daarom uit volle overtuiging.” Zo'n zeventig Aegon-medewerkers van het zakelijke schadebedrijf komen in dienst van Allianz in Rotterdam. Hun functie en arbeidsvoorwaarden blijven ongewijzigd en ze hebben een baangarantie van een jaar bij Allianz.

Inkomen en particuliere schade groeien

Door de verkoop ligt de focus van het schadebedrijf van Aegon nu volledig op inkomensverzekeringen en particuliere schadeverzekeringen. Daarin wordt dan ook volop geïnvesteerd. De koopovereenkomst met Allianz is onder voorbehoud van goedkeuring door de Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt.

Woordvoerders

photo:Alexander Kuipers
Alexander Kuipers
Senior woordvoerder
+31 6 11 33 36 19
Over Aegon

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release