Ons hart gaat uit naar de Oekraïners en naar iedereen die in vrede en vrijheid wil leven.

Lard Friese, CEO van Aegon
Den Haag,
28
februari
2022
|
19:04
Europe/Amsterdam

Aegon veroordeelt agressie in Oekraïne

Samenvatting

Aegon veroordeelt de schending van de soevereiniteit van Oekraïne en de agressie tegen het land en zijn inwoners. Aegon sluit zich aan bij de internationale oproep het geweld onmiddellijk te beëindigen.

"Het ongerechtvaardigde geweld tegen Oekraïne en zijn bevolking heeft ons als individu en als onderneming diep geschokt. Ons hart gaat uit naar de Oekraïners en naar iedereen die in vrede en vrijheid wil leven", aldus Lard Friese, CEO van Aegon.

Aegon wil een positieve kracht in de samenleving zijn. Het gaat hier niet om een oorlog waartoe het Russische volk heeft opgeroepen en Aegon veroordeelt de agressie waartoe de Russische regering opdracht heeft gegeven. De wereld kan alleen maar tot bloei komen als mensen van verschillende nationaliteiten en met verschillende opvattingen elkaar respecteren en samenwerken aan positieve resultaten waar iedereen beter van wordt. 

Voor sommige onderdelen van het bedrijf, zoals in Hongarije, Polen, Roemenië en Turkije, voelt de situatie bijzonder dichtbij. In het hele bedrijf werken verschillende Oekraïense en Russische collega’s samen. Zij hebben allemaal de steun van het hele bedrijf nodig, zeker in hun zorgen over familieleden en vrienden.

"Namens de Raad van Bestuur wil ik onze steun betuigen aan alle getroffenen in deze moeilijke tijd. Om bij te dragen aan een oplossing voor de onmiddellijke behoefte aan praktische hulp, zullen we een bedrijfsbrede donatie van 1 miljoen euro doen aan het Rode Kruis ter ondersteuning van de humanitaire inspanningen voor Oekraïne en zijn burgers", aldus Lard Friese.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.