Den Haag,
31
mei
2018
|
09:00
Europe/Amsterdam

Aegon vormt grootste premiepensioen-platform van Nederland

Samenvatting

Aegon gaat de krachten bundelen van zijn premiepensioeninstellingen. Aegon PPI en Cappital worden samengevoegd. Daarmee ontstaat het grootste PPI-platform van Nederland met meer dan 4500 werkgevers en 200.000 deelnemers. Aegon wil met het samenvoegen van de PPI’s de ontwikkeling van de digitale dienstverlening versnellen en klanten meer keuzemogelijkheden bieden.

Bij het ontstaan van de PPI-markt in 2011 besloot Aegon de deelmarkten te bedienen met twee PPI-concepten. De Aegon PPI richt zich vooral op kleinere ondernemingen met het Aegon Pensioenabonnement, terwijl Cappital de corporate markt bedient. Het samenvoegen van de PPI’s is een voornemen waarover de komende maanden formele besluitvorming volgt. Aegon hoopt het traject in de eerste helft van 2019 te kunnen afronden. De nieuwe organisatie gaat Aegon Cappital heten en gebruikt het administratieplatform van Aegon-dochter TKP.

Alle varianten

Volgens Frits Bart, directeur van de twee PPI’s, kunnen klanten kiezen uit een ruimer assortiment van eenvoudig tot keuzes op maat. “Wij bieden ondernemers met een klein aantal werknemers nog altijd een premiepensioen tegen lage uitvoeringskosten, én we blijven grotere klanten maatwerk leveren. En nu ook een passende oplossing daar tussenin. Door onze schaalgrootte kunnen we innovatieve, digitale mogelijkheden bieden en meer ondersteuning van adviseurs bij het begeleiden van werkgevers en werknemers.”

De markt voor premiepensioeninstellingen is flink gegroeid sinds de introductie ervan. Alle PPI’s – dat zijn er na deze samenvoeging nog zeven – bedienen in totaal ruim 600.000 deelnemers, van wie 200.000 bij de PPI’s van Aegon. Het totale beheerd vermogen bij PPI’s is 6,7 miljard euro’s, waarvan 2,3 miljard bij de PPI’s van Aegon.

Woordvoerders

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release