Den Haag,
30
juni
2016
|
16:43
Europe/Amsterdam

Aegon wandelt geld bijeen voor Metakids

Samenvatting

Ruim 200 kilometer per week wandelen om geld op te halen voor Metakids. 40 medewerkers van Aegon Leeuwarden wandelden 3 maanden lang elke pauze om geld in te zamelen voor onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen.

Metakids zet zich in voor meer onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Elk jaar worden er in Nederland 800 kinderen geboren met een erfelijke, aangeboren stofwisselingsziekte. Er zijn daarmee in Nederland 10.000 gezinnen die dagelijks te maken hebben met stofwisselingsziekten. Stofwisselingsziekte heeft grote gevolgen voor de groei en ontwikkeling van een kind.
Nathalie Michielsens-Grasso, directeur Metakids

Metakids zet zich in voor meer onderzoek naar stofwisselingsziekten bij kinderen. Elk jaar worden er in Nederland 800 kinderen geboren met een erfelijke, aangeboren stofwisselingsziekte. Er zijn daarmee in Nederland 10.000 gezinnen die dagelijks te maken hebben met stofwisselingsziekten. Stofwisselingsziekte heeft grote gevolgen voor de groei en ontwikkeling van een kind. Nathalie Michielsens-Grasso, directeur Metakids: ‘Het is ontzettend belangrijk dat we een behandeling vinden voor al die kinderen. Daarom is het geweldig dat Aegon met zoveel enthousiasme geld heeft ingezameld. Als Metakids willen wij meer bekendheid genereren over stofwisselingsziekte én onderzoekers financieren. Met deze actie helpt Aegon op beide vlakken’.

De wandelingen van de medewerkers van Aegon maakten onderdeel uit van een breder programma, ‘de Performance Cup’, georganiseerd door House of Performance, waarbij gewerkt is aan klanttevredenheid en samenwerking. Robert van der Tol, lid directie Aegon Nederland: ’Het is inspirerend om te zien dat we samen kunnen bijdragen aan onderzoek dat zo belangrijk is voor de toekomst van vele gezinnen. Ik ben ontzettend trots op alle collega’s die door weer en wind hebben gewandeld voor Metakids en daarmee meer dan 3000 euro hebben ingezameld’.

Meer weten over Metakids? Kijk op www.metakids.nl

Over Aegon

Over Aegon

Aegon wil klanten in staat stellen om zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Dat doen we door hen te informeren, alternatieven te tonen, passend advies te geven en de producten en diensten te leveren die voor elke fase in je leven van belang zijn. Of het nu gaat om je pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. En Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders.

In Nederland werken ongeveer 4300 mensen voor Aegon en haar dochters, in Den Haag, Leeuwarden, Groningen en Amsterdam.

Wij sponsoren verschillende sportieve, culturele en sociale projecten. Aegon Nederland is hoofdsponsor van het VUmc Alzheimercentrum en van de Koninklijke Nederlandsche Roeibond.

Laatste nieuws

Deel deze release