Den Haag,
15
juni
2021
|
10:42
Europe/Amsterdam

Allegra van Hövell-Patrizi nieuwe CEO van Aegon Nederland

Samenvatting

Aegon heeft vandaag bekendgemaakt dat Allegra van Hövell-Patrizi met directe ingang Maarten Edixhoven opvolgt als CEO van Aegon Nederland en lid van de Management Board van Aegon N.V.

Allegra werkt sinds eind 2015 bij Aegon en werd in 2016 benoemd tot Chief Risk Officer en lid van de Management Board van Aegon N.V. Zij heeft een Italiaanse achtergrond en begon haar carrière in de financiële dienstverlening in 1996 bij McKinsey & Company, gevolgd door het Britse vermogensbeheerbedrijf F&C Investments en Prudential plc.

"Wij zijn zeer verheugd dat iemand van het kaliber en de ervaring van Allegra de nieuwe CEO van Aegon Nederland wordt", zegt Lard Friese, CEO van Aegon N.V. "Allegra heeft laten zien dat zij over de juiste combinatie van leiderschapskwaliteiten en diepgaand inzicht in onze business beschikt om de Nederlandse onderneming te leiden in de volgende fase van haar transformatie.”

In reactie op haar benoeming zegt Allegra van Hövell-Patrizi: "Ik ben erg dankbaar voor het vertrouwen dat in mij is gesteld. Ik kijk ernaar uit om samen met onze collega's in Nederland te werken aan het nog wendbaarder en klantgerichter maken van ons Nederlandse bedrijf."

De selectieprocedure voor het aanstellen van een nieuwe Chief Risk Officer voor Aegon N.V. is in volle gang. Totdat een opvolger is benoemd, zal CFO Matt Rider tijdelijk de verantwoordelijkheid voor Risk Management in de Management Board op zich nemen.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.