Den Haag,
08
maart
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

Anke Schlichting nieuwe CTO van Aegon Nederland

Samenvatting

Anke Schlichting is per 1 maart de nieuwe Chief Technology Officer van Aegon Nederland. Zij volgt Kees Smaling op die inmiddels werkt voor Aegon Continental Europe. Schlichting wordt bij Aegon onder meer verantwoordelijk voor technologische innovatie in robotisering en kunstmatige intelligentie. Als CTO stuurt ze ongeveer 500 medewerkers aan.

Anke Schlichting (48) studeerde in 1993 af als bedrijfskundig informaticus aan de Erasmus Universiteit. Na die studie begon ze bij Accenture, toen nog Andersen Consulting. Daar werkte ze binnen de financiële sector en telecom om uiteindelijk uit te groeien tot partner. Ook werkte ze bij Delta Lloyd als informatie manager Leven.

Tot voor kort was Anke directeur ICT bij pensioenuitvoerder APG. Ze was daar verantwoordelijk voor het servicen van alle onderdelen van APG. Ook hielp ze mee APG klaar te maken voor alle veranderingen in de pensioensector.

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland, is verheugd over Anke's komst: "Anke Schlichting heeft veel ervaring met technologische vernieuwing in de financiële sector. Zij wordt bij Aegon verantwoordelijk voor het inpassen van nieuwe technologieën als robotisering en kunstmatige intelligentie waardoor onze klanten tegen lagere kosten betere dienstverlening krijgen. Verder zal Anke actief lid zijn van onze venturing-activiteiten die zich steeds meer, in lijn met onze missie, richten op het snijvlak van technologie en innovatieve concepten."

Woordvoerders

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKP, Knab, Nedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release