Den Haag,
08
maart
2017
|
07:00
Europe/Amsterdam

Anke Schlichting nieuwe CTO van Aegon Nederland

Samenvatting

Anke Schlichting is per 1 maart de nieuwe Chief Technology Officer van Aegon Nederland. Zij volgt Kees Smaling op die inmiddels werkt voor Aegon Continental Europe. Schlichting wordt bij Aegon onder meer verantwoordelijk voor technologische innovatie in robotisering en kunstmatige intelligentie. Als CTO stuurt ze ongeveer 500 medewerkers aan.

Anke Schlichting (48) studeerde in 1993 af als bedrijfskundig informaticus aan de Erasmus Universiteit. Na die studie begon ze bij Accenture, toen nog Andersen Consulting. Daar werkte ze binnen de financiële sector en telecom om uiteindelijk uit te groeien tot partner. Ook werkte ze bij Delta Lloyd als informatie manager Leven.

Tot voor kort was Anke directeur ICT bij pensioenuitvoerder APG. Ze was daar verantwoordelijk voor het servicen van alle onderdelen van APG. Ook hielp ze mee APG klaar te maken voor alle veranderingen in de pensioensector.

Maarten Edixhoven, CEO van Aegon Nederland, is verheugd over Anke's komst: "Anke Schlichting heeft veel ervaring met technologische vernieuwing in de financiële sector. Zij wordt bij Aegon verantwoordelijk voor het inpassen van nieuwe technologieën als robotisering en kunstmatige intelligentie waardoor onze klanten tegen lagere kosten betere dienstverlening krijgen. Verder zal Anke actief lid zijn van onze venturing-activiteiten die zich steeds meer, in lijn met onze missie, richten op het snijvlak van technologie en innovatieve concepten."

Woordvoerders

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release