Den Haag,
26
oktober
2016
|
13:36
Europe/Amsterdam

Bedrijfsleven roept overheid op tot maken van klimaatwet

Samenvatting

Negenendertig bedrijven, waaronder Aegon, hebben zich verenigd in de Transitiecoalitie en willen dat de komende regering een klimaatwet opstelt die ‘Parijs’ realiseert. Het Nederlandse bedrijfsleven omarmt de klimaatdoelen van Parijs voor 2050 en doet een gezamenlijke oproep aan de overheid om hoge prioriteit te geven aan de versnelling van de energietransitie.

De Transitiecoalitie roept de komende regering op om een klimaatwet te maken, zodat de doelen van het Klimaatakkoord van Parijs gerealiseerd kunnen worden. Het Nederlandse bedrijfsleven vraagt om een minister voor Economie, Klimaat en Energie en een onafhankelijke klimaatautoriteit aan te wijzen. Daarnaast willen zij een nationale investeringsbank, die investeringen in verdere innovatie en grote energieprojecten mogelijk maakt. De aangesloten bedrijven streven naar een positie voor Nederland als koploper op het thema verduurzaming

Tijdens de klimaatconferentie van Parijs vorig jaar december is vastgelegd dat de wereldwijde opwarming van de aarde ruim onder 2 graden Celsius moet blijven ten opzichte van het pre-industriële tijdperk. Van Nederland vergt dat een reductie van uitstoot van broeikasgassen in 2050 met 80 tot 95 procent.

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
 Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2591 TV Den Haag
Tеl: +31 70 344 32 10
Email: 

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release