Den Haag,
03
mei
2021
|
12:57
Europe/Amsterdam

Den Haag duurzaam bereikbaar

Samenvatting

Het is van het grootste belang dat de regio Den Haag op een duurzame manier bereikbaar blijft in de toekomst. Daarom vraagt Aegon, samen met andere grote Haagse werkgevers, het nieuwe kabinet te investeren in mobiliteitsoplossingen voor de residentie.

In Den Haag, internationale stad van vrede & recht, is het goed wonen, werken en leven. Wat Aegon betreft behoudt de stad ook in de toekomst zijn sterke positie. Een goede, duurzame en efficiënte bereikbaarheid van de stad is hiervoor essentieel. The Hague Connected, een samenwerking tussen Aegon, ANWB, NN Group, PostNL, Siemens, T-Mobile, Shell en de Economic Board The Hague, roepen het nieuwe kabinet dan ook op te investeren in een duurzame mobiliteitsaanpak voor de Haagse regio.

Wat is er nodig?

Om de stad toekomstbestendig te houden is het noodzakelijk dat de internationale bereikbaarheid van de stad verbetert en dat de regionale en binnenstedelijke verbindingen uitgebreid worden. Goede lightrailverbindingen binnen de stad en met de rest van de Randstad, Rotterdam The Hague Airport en Schiphol zijn daarvoor erg belangrijk. Daarnaast is het noodzakelijk dat we in Den Haag onze mobiliteit slim, duurzaam en veilig inrichten. Dit kan via het beter faciliteren van deelmobiliteit of het veiliger maken van lopen en fietsgebruik maar bijvoorbeeld ook door het snel uitbreiden van elektrische laadvoorzieningen.

Eigen verantwoordelijkheid

Aegon neemt ook zijn eigen verantwoordelijkheid. We zetten de komende jaren stevig in op duurzame, slimme en veilige mobiliteit voor medewerkers, klanten, toeleveranciers en processen. Dat doen we zelf als bedrijf maar bijvoorbeeld ook in samenwerkingsverbanden zoals de Coalitie Anders Reizen.

Downloads

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.