Den Haag,
06
december
2016
|
16:21
Europe/Amsterdam

Financiële instellingen versnellen investeringen in ontwikkelingsdoelen VN

Samenvatting

Aegon ondersteunt samen met zeventien andere financiële instellingen in Nederland investeringen in de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De instellingen, met een collectief beheerd vermogen van meer dan 2,8 miljard euro, ontmoeten woensdag de regering en de Nederlandsche Bank om de ontwikkelingsdoelen te ondersteunen.

Vorig jaar stelden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals vast voor 2030. Daarin worden zeventien doelstellingen geformuleerd op het gebied van onder andere klimaat, armoede, gezondheidszorg en onderwijs. Om deze doelen voor 2030 te kunnen financieren, is er wereldwijd jaarlijks 5.000-7.000 miljard dollar aan investeringen nodig. Het is wereldwijd voor het eerst dat nationale pensioenfondsen, verzekeraars en banken samenkomen rondom een gezamenlijke investeringsagenda. Marc van Weede, hoofd Duurzaamheid en Strategie bij Aegon: “In de turbulente wereld van vandaag de dag is publiek-private samenwerking een belangrijke motor achter positieve veranderingen”.

De instellingen presenteren de agenda voor verdere samenwerking en gezamenlijk acties aan Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De presentatie vindt morgen plaats tijdens de conferentie van de Global Impact Investing Network, waar 700 institutionele en andere beleggers aanwezig zullen zijn.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKP, Knab, Nedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release