Den Haag,
06
december
2016
|
16:21
Europe/Amsterdam

Financiële instellingen versnellen investeringen in ontwikkelingsdoelen VN

Samenvatting

Aegon ondersteunt samen met zeventien andere financiële instellingen in Nederland investeringen in de ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. De instellingen, met een collectief beheerd vermogen van meer dan 2,8 miljard euro, ontmoeten woensdag de regering en de Nederlandsche Bank om de ontwikkelingsdoelen te ondersteunen.

Vorig jaar stelden de Verenigde Naties de Sustainable Development Goals vast voor 2030. Daarin worden zeventien doelstellingen geformuleerd op het gebied van onder andere klimaat, armoede, gezondheidszorg en onderwijs. Om deze doelen voor 2030 te kunnen financieren, is er wereldwijd jaarlijks 5.000-7.000 miljard dollar aan investeringen nodig. Het is wereldwijd voor het eerst dat nationale pensioenfondsen, verzekeraars en banken samenkomen rondom een gezamenlijke investeringsagenda. Marc van Weede, hoofd Duurzaamheid en Strategie bij Aegon: “In de turbulente wereld van vandaag de dag is publiek-private samenwerking een belangrijke motor achter positieve veranderingen”.

De instellingen presenteren de agenda voor verdere samenwerking en gezamenlijk acties aan Lilianne Ploumen, Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De presentatie vindt morgen plaats tijdens de conferentie van de Global Impact Investing Network, waar 700 institutionele en andere beleggers aanwezig zullen zijn.

Over Aegon

Over Aegon

Aegon Nederland voelt zich verantwoordelijk voor de financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij stellen onze klanten in staat zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Zo ontwikkelde Aegon een voorlichtingscampagne waarin financiële termen worden uitgelegd en is een online game geïntroduceerd (www.speeljetoekomst.nu) waarmee klanten kunnen spelen met hun pensioentoekomst. In Nederland is Aegon actief in levens- en schadeverzekeringen, pensioenen, spaarproducten en beleggingen. Aegon Nederland maakt deel uit van Aegon NV, een in Den Haag gevestigde internationale aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer. Aegon heeft bijna 47 miljoen klanten in meer dan twintig landen in Amerika, Europa en Azië, met omvangrijke activiteiten in de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Het aandeel van onze moedermaatschappij Aegon NV staat genoteerd aan de beurzen van Amsterdam en New York.

Laatste nieuws

Deel deze release