Den Haag,
29
juni
2023
|
11:30
Europe/Amsterdam

Grotere rol financieel adviseur bij Aegon’s huisscan homeQgo

Aegon biedt sinds deze week ook de online huisscan homeQgo aan voor financieel adviseurs via het Aegon Intermediair Portaal. Zo kunnen financieel adviseurs een extra service bieden aan hun klanten als het gaat om het verduurzamen van woningen. De gratis scan bevat een op maat advies voor een specifieke woning waarin staat welke maatregelen kunnen worden genomen met de bijhorende besparingen en subsidiemogelijkheden. Financieel adviseurs kunnen voor hun klanten ook meteen offertes aanvragen of een persoonlijk videogesprek met één van de adviseurs van homeQgo. 

Ronald Roolvink Head of Business Development bij Aegon Hypotheken: ‘Veel mensen vinden het lastig om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn als ze aan de slag willen met verduurzaming. Dat geldt voor zowel de energiebesparende maatregelen die er bestaan, als de financiering daarvan. Doordat adviseurs nu deze scan tijdens het adviesgesprek met hun klant kunnen doorlopen, hopen we dat we dit nog makkelijker en toegankelijker kunnen maken.‘

Aegon biedt sinds november vorig jaar de huisscan homeQgo al rechtstreeks aan klanten en niet-klanten aan. De huisscan haalt data op uit diverse openbare bronnen, zoals het Kadaster, luchtfoto's en de hoogtekaart van Nederland. Sindsdien zijn er ruim 10.000 online duurzaamheidsadviezen uitgegeven.  Aegon verwacht dat door het beschikbaar stellen van homeQgo via het adviseursportaal, een sterke toename te zien in het aantal duurzaamheidsgesprekken tussen klanten en financieel adviseurs. 

Die verwachting strookt ook met het beeld dat in recent onderzoek van Aegon over verduurzaming naar voren kwam; veel mensen gaven aan open te staan (78%) voor het ontvangen van meer informatie van hun hypotheekverstrekker over verduurzamingsmogelijkheden. Vooral jonge huizenbezitters tot 30 jaar (90%). Bijna de helft gaf ook aan interesse te hebben in het opnemen van extra hypotheek om verduurzaming te financieren. 

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.