Den Haag,
22
oktober
2013
|
10:00
Europe/Amsterdam

Internationale design hoofdprijs voor pensioengame Aegon

Samenvatting

Speeljetoekomst.nu heeft de hoofdprijs gewonnen bij de Red Dot Design Awards in Berlijn. De pensioengame van verzekeraar Aegon was genomineerd voor een Best of the Best-award, maar kreeg onverwacht de Grand Prix in de categorie Online Communicatie toegekend. De prijs werd dit weekend overhandigd in Berlijn. De Red Dot Design Award is een van de grootste en meest vooraanstaande designcompetities ter wereld

Aegon heeft Speeljetoekomst.nu laten maken om mensen via een game te laten ontdekken welke financiële keuzes en levensgebeurtenissen invloed hebben op het pensioen. Zo kunnen ze een kijkje nemen in hun eigen toekomst en zien of hun wensen wel realistisch zijn. Inmiddels is het spel gespeeld door een kwart miljoen unieke bezoekers.

 

Geslaagd

Speeljetoekomst.nu bevat naast een financiële wandeling door het leven, tal van praktische tips en weetjes over pensioen. Aegon heeft het spel realistisch maar vooral ook heel toegankelijk willen houden. Volgens de jury is Aegon samen met ontwikkelaars THEY en Momkai geslaagd in die opzet: "Het online platform vertelt het pensioenverhaal op een zeer interessante manier. Dankzij de interactieve mogelijkheden kunnen gebruikers het verhaal veranderen en zo de best mogelijke persoonlijke oplossing kiezen. Dankzij optimaal gebruik van het digitale medium is de complexe actualiteit gevisualiseerd op heldere en eenvoudige wijze en wordt het meer transparant."Er waren ruim 6800 inzendingen voor de Red Dot Design Awards, uit 33 landen.

 

Speeljetoekomst.nu:

 

Over Speeljetoekomst.nu

  • Speeljetoekomst.nu staat open voor iedereen, je hoeft dus geen Aegon-klant te zijn of te worden.
  • Ingevoerde gegevens worden niet gebruikt voor marketingdoeleinden of communicatie met en door Aegon.

Laatste nieuws

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
 Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2591 TV Den Haag
Tеl: +31 70 344 32 10
Email: 

Deel deze release