Den Haag,
05
april
2022
|
12:56
Europe/Amsterdam

Jelle Ritzerveld gaat transformatie van Aegon Nederland leiden

Samenvatting

Jelle Ritzerveld wordt op 1 mei benoemd tot Chief of Staff & Transformation Officer van Aegon Nederland. Hij volgt in die nieuwe rol voor een deel Anke Schlichting op, de huidige Chief Technology and Transformation Officer. Zij heeft besloten een nieuwe uitdaging buiten Aegon aan te gaan. Als Chief of Staff & Transformation Officer wordt Jelle niet-statutair lid van het MT van Aegon Nederland.

In zijn nieuwe functie is Jelle Ritzerveld (1981) verantwoordelijk voor de transformatieagenda van Aegon Nederland. Jelle werkt sinds 2017 bij Aegon als Chief Risk Officer van enkele bedrijfsonderdelen waaronder meest recent Holdings. Jelle was al sinds de zomer van 2021 verantwoordelijk voor het Transformation Office en zal dat blijven. Hij promoveerde in 2007 aan de Universiteit Leiden in de theoretische astrofysica.

Het technologiedeel van de functie van Anke Schlichting wordt de komende tijd waargenomen door een aantal managers, totdat er besluiten zijn genomen over een nieuwe structuur.

Reactie Allegra van Hövell-Patrizi: “Anke heeft als eerste Chief Technology and Transformation Officer van Aegon Nederland een sleutelrol gespeeld in de technologische vernieuwing en de transformatie van onze organisatie.  Samen met haar team heeft zij een belangrijke bijdrage geleverd aan onze huidige digitale en IT-capabilities. Onze ambities op dat vlak zijn hoog, wat de opsplitsing van de functie nodig maakt. Ik ben blij dat we Jelle Ritzerveld al zo snel hebben kunnen benoemen om onze transformatie te sturen. Het is bekend terrein voor hem en ik wens hem dan ook veel succes.”

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.