Den Haag,
01
maart
2018
|
14:54
Europe/Amsterdam

Beleggers roepen Polen op tot striktere klimaatregelgeving

Aegon en andere beleggers proberen uit Poolse kolenmijnen te stappen

Samenvatting

Onlangs meldde Unfriend Coal dat Aegon Polen nog altijd investeert in vervuilende kolenbedrijven in dat land. In 2016 kondigde Aegon aan om wereldwijd uit beleggingen te stappen in bedrijven die voor meer dan 30% in kolen zitten.

De Poolse beleggingen zijn in strijd zijn met ons beleid om te stoppen met beleggen in kolen. En omdat deze beleggingen vanuit klimaatoogpunt mogelijk extra risico’s met zich mee kunnen brengen, zijn we samen met andere beleggers die hier ook tegenaan lopen al een tijd hard bezig om te kijken of we op korte termijn hieruit kunnen. Dat blijkt niet mogelijk vanwege de grote overheidsbelangen in deze bedrijven. Ons Poolse pensioenbedrijf moet de strikte Poolse regelgeving naleven. Polen is het enige EU-land dat nog investeert in nieuwe kolenmijnen en -centrales. Met het IIGC, een groep van klimaatbewuste beleggers waarvan Aegon ook lid is, werken wij nu aan een verklaring waarin wij oproep doen aan de EU en de Poolse regering om met striktere klimaatregelgeving te komen.

Er zit geen geld van Nederlandse klanten in deze investeringen. De beleggingen waaraan Unfriend Coal refereert zijn van het Poolse pensioenbedrijf.

Over Aegon Nederland

Aegon is een internationale verzekeraar die klanten in staat stelt zelf bewust keuzes te maken voor een gezonde financiële toekomst. Of het nu gaat om pensioen, hypotheek, beleggingen, bankzaken of schadeverzekering.

Klanten waarderen ons. Ruim 225.000 consumenten hebben hun huis met een Aegon-hypotheek gefinancierd. Aegon verzorgt het pensioen van vier miljoen Nederlanders. Op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur scoort Aegon wereldwijd een 4,4 op een schaal van 5.

Aegon is de trotse moedermaatschappij van TKP, Knab, Nedasco en Robidus.

Laatste nieuws

Deel deze release