Aegon vindt het van groot belang dat de doelstellingen van Parijs echt worden gehaald. Niet alleen vanuit maatschappelijk oogpunt maar ook vanuit het oogpunt van onze klanten.
Willem Horstmann, Aegon Nederland
Den Haag,
22
juni
2020
|
15:39
Europe/Amsterdam

Kom groener uit de crisis!

Samenvatting

Juist in deze onzekere tijden is het belangrijk te blijven denken in groene oplossingen. Aegon Nederland, samen met meer dan 200 bedrijven, roept het kabinet daarom op om het economisch herstel van COVID-19 hand in hand te laten gaan met het behalen van de Parijse klimaatdoelen. Op die manier werken we aan een gezonde economie voor nu en voor later.

“De oproep aan het kabinet is in lijn met de duurzame ambities die we als Aegon zelf ook hebben”, aldus Willem Horstmann, Chief Risk Officer van Aegon Nederland. “Aegon vindt het van groot belang dat de doelstellingen van Parijs echt worden gehaald. Niet alleen vanuit maatschappelijk oogpunt maar ook vanuit het oogpunt van onze klanten. Voor hen is het bijvoorbeeld belangrijk dat de beleggingen die wij met hun pensioengeld doen geen klimaatrisico’s lopen en dat zij in een gezonde leefomgeving oud kunnen worden.”

Door nu middelen uit het Europees Herstelfonds ten bate van COVID-19 te gebruiken voor substantiële investeringen op het gebied duurzaamheid, kunnen economisch herstel en het behalen van klimaatdoelen goed gecombineerd worden. Hierbij kunnen de Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties wat Aegon betreft heel goed als leidraad gebruikt worden.

Het volledige statement is hier te lezen.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.