We hopen dat nog meer bedrijven aansluiten om heel Nederland toegang te geven tot effectieve schuldpreventie en hulpverlening.
Martin Suithoff, directeur NSR
Den Haag,
27
augustus
2020
|
10:00
Europe/Amsterdam

Nederlandse Schuldhulproute gaat samenwerking aan met Aegon

Samenvatting

De Nederlandse Schuldhulproute (NSR) gaat vanaf 1 september 2020 een samenwerking aan met verzekeraar Aegon. De route vormt een landelijke samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en schuldhulporganisaties om te voorkomen dat betalingsachterstanden uitgroeien tot schuldzorgen. Met de aansluiting van Aegon bouwt de NSR verder aan een schuldzorgenvrij Nederland.

De Nederlandse Schuldhulproute kan dankzij Aegon meer mensen met financiële zorgen bereiken met passende schuldhulp. Martin Suithoff (directeur NSR): “Het is essentieel dat de verwachte ‘golf’ van mensen met schuldzorgen door de coronacrisis zo snel mogelijk de juiste hulp ontvangt. De Nederlandse Schuldhulproute kan dat. Door de krachtenbundeling met Aegon groeit onze maatschappelijke impact en weten steeds meer mensen met schuldzorgen de route te vinden.”

‘Van Schulden naar Kansen’

Maarten Edixhoven (CEO van Aegon Nederland): “Door ons maatschappelijk programma ‘Van Schulden Naar Kansen’ weten we heel goed hoe ingewikkeld leven met schulden is. Onze inzet kan het verschil maken. Zo hebben we al meer dan 4000 gezinnen op weg mogen helpen naar een toekomst zonder schuldzorgen. Ook zijn onlangs 520 medewerkers getraind door het Nibud om mensen met financiële zorgen door het coronavirus te helpen.”

Laagdrempelige route naar juiste hulp

Aegon wijst klanten met een betalingsachterstand vanaf 1 september op de route voor passende schuldpreventie of -hulp. De route biedt klanten een laagdrempelige manier om effectieve hulp te ontvangen. Met een anonieme test op Geldfit.nl krijgen zij snel inzicht in hun financiële situatie. Op basis van de ingevulde gegevens krijgt de klant een gepast hulpaanbod, zoals tips, tools of een doorverwijzing naar hulpverlening bij een (lokale) instantie.

Gezamenlijke verantwoordelijkheid

De Nederlandse Schuldhulproute neemt samen met de aangesloten partners verantwoordelijkheid voor een breed maatschappelijk probleem. Martin Suithoff: “Schulden zijn een probleem van ons allemaal. Dat probleem kunnen we ook alleen samen aanpakken. We hopen dat nog meer bedrijven aansluiten om heel Nederland toegang te geven tot effectieve schuldpreventie en hulpverlening.”

Meer weten of ook aansluiten? Kijk op NederlandseSchuldhulproute.nl.

Over Aegon Nederland

Aegons doelstelling om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen is leidraad voor alle activiteiten van Aegon Nederland, of het nu gaat om pensioen, hypotheken, beleggingen, bankzaken of schadeverzekeringen. Als toonaangevende belegger en werkgever wil de onderneming een positieve bijdrage leveren aan belangrijke maatschappelijke vraagstukken, waarbij de nadruk ligt op klimaatverandering en diversiteit & inclusie.

Aegon Nederland  is de trotse moedermaatschappij van TKPKnabNedasco en Robidus.