Den Haag,
25
juni
2013
|
07:00
Europe/Amsterdam

Olympische toproeiers en sporthelden in actie tijdens uniek toproeiweekend Amsterdam

Samenvatting

Op de Keizersgracht roeien Olympische roeifinalisten, Frank de Boer, Edwin van de Sar, Erben Wennemars, Taeke Taekema, Henk Grol en andere topsporters tijdens Aegon City Rowing. De Amsterdamse Keizersgracht is vrijdag 28 juni a.s. het toneel van de Aegon City Rowing. Olympische roeiers en (voormalige) topsporters sprinten dan tegen elkaar in het bijzonder decor van centrum Amsterdam, analoog aan de winterse variant.

In een unieke "battle" roeien Frank de Boer en Edwin van der Sar tegen elkaar in Volans skiffs (eenpersoonsroeiboten), de voetballers zijn hiervoor de afgelopen weken speciaal getraind door de Nederlandse toproeiers Roel Braas en Chantal Achterberg.

Daarnaast trekken ook andere topsporters zoals schaatser Erben Wennemars, mountainbiker Bart Brentjes, de hockeyers Taeke Taekema en Hidde Kruize en de judoka's Dex Elmont en Henk Grol ten strijde tegen elkaar in viermansboten. Ook gaat het Ajax vrouwenteam onderling in twee ploegen uitmaken welke combinatie van vier het beste als team samen kan bewegen en de 'Head of the Keizersgracht' word.

De Aegon City Rowing Amsterdam sprintwedstrijden zijn bedoeld om te laten zien dat roeien een sport voor iedereen is, maar ook om het publiek op een toegankelijke manier kennis te laten maken met toproeien. Dus zijn er ook olympisch kampioenen in hun smalle skiffs te bewonderen: Legendes als Nico Rienks en Jan Wienese, maar ook Olympische roeikampioenen en internationale toproeiers sprinten vrijdag door de Keizersgracht. Voor het publiek een mooie kans om van heel dichtbij te zien wat voor snelheid daarbij ontwikkeld wordt. De internationale toproeiers, waaronder de beide Olympisch kampioenen skiff van Londen 2012 starten ook de prestigieuze Aegon Koninklijke-Holland Beker die zaterdag 29 en zondag 30 juni op de Bosbaan in Amsterdam plaatsvindt. Dit traditierijke topsportevenement wordt sinds 1886 georganiseerd en jaarlijks komt hier de internationale roeitop bijeen. Dit jaar zijn bij de vrouwen skiff zelfs 4 Olympische finalisten uit Londen, alsmede bekende Nederlandse namen als Inge Janssen en Roel Braas (beiden brons op het EK in Sevilla) onder de deelnemers aanwezig. Tijdens deze Aegon Koninklijke-Holland Beker worden ook Nationale Kampioenschappen gevaren en is er live entertainment op zondag met Glennis Grace.  De Aegon City Rowing Amsterdam wordt dit jaar voor het eerst georganiseerd en vindt plaats op het stuk Keizersgracht tussen de Vijzelstraat en de Reguliersgracht van 16 uur tot 19 uur. Het evenement is uiteraard vrij toegankelijk. Bezoekers kunnen op de kant gratis op sets van twee roeimachines via een computersimulatie de race van 200 meter in de gracht nabootsen. Daarnaast krijgt een ieder die naar de Keizersgracht komt en die de roeisport zelf wil beleven een voucher voor een gratis roeiclinic van Top Row bij roeicentrum Berlagebrug op zondagmorgen 30 juni.

Deze Aegon City Rowing wordt georganiseerd om aandacht te genereren voor promotie van de roeisport en tevens voor de Wereldkampioenschappen Roeien die eind augustus 2014 in Amsterdam worden georganiseerd. Daarmee is dit grote internationale topsportevenement na 37 jaar weer in Nederland terug.

Bekijk hier de aankondigingsfilm.

Laatste nieuws

Aegon Nederland
Bezoekadres:
Aegonplein 50
 Den Haag
Postadres:
Postbus 202
2591 TV Den Haag
Tеl: +31 70 344 3210
Email: 

Deel deze release